Extreem-rechts flink vertegenwoordigd op PVV-bijeenkomst

Afgelopen zaterdag hield de PVV een manifestatie in Den Haag tegen het kabinet Rutte. Naast de doorsnee boze blanke burgers liepen er volgens onderzoeksgroep Kafka ook tientallen vertegenwoordigers van extreem-rechtse organisaties rond, die van de gelegenheid gebruik maakten om propaganda te maken voor hun gedachtegoed.

We hebben het dan over neonazi-clubs als Blood & Honour, Voorpost, Zwart Front, het pas opgerichte Identitair Verzet en verscheidene leden van de Nederlandse VolksUnie

Foto’s van demonstranten die de Hitlergroet brachten of met zogeheten ‘Prinsenvlaggen’ (een NSB-symbool) rondwapperden deden zaterdag al gauw de ronde over het internet. Inmiddels is dus duidelijk waar die vandaan kwamen.

Vooralsnog heeft noch Geert Wilders, noch de PVV zijn afkeuring uitgesproken over de aanwezigheid van extreem-rechts en neonazi’s op de PVV-demonstratie.

Open waanlink

 1. 1

  En dat is precies waarom Geert geen zin heeft in een partij met leden. Maar het zegt genoeg dat die leden wel zin hebben in een partij met Geert.

 2. 3

  Vooralsnog heeft noch Geert Wilders, noch de PVV zijn afkeuring uitgesproken over de aanwezigheid van extreem-rechts en neonazi’s op de PVV-demonstratie.

  Dat hoeft ook niet want het is nergens goed voor.
  Afkeuren jaagt potentiële kiezers weg die dan misschien op een concurrent gaan stemmen. Dat wil geen enkele partij.
  En niet afkeuren is nog geen goedkeuren.

  Het zou een ander verhaal zijn als het omgekeerde gebeurt, als PVV’ers zouden worden gespot op manifestaties van neo-naziclubs. Dat zou wel andere kiezers kunnen wegjagen. Die PVV’ers zullen wel de wacht aangezegd krijgen.

 3. 4

  @kalief:Dat hoeft ook niet want het is nergens goed voor.

  Da’s dan goed om te weten de eerste keer dat een stel rare moslims iets roepen wat Geeeert niet bevalt, die daarop eist dat *alle* moslims zich distantieren van die rare moslims.

  Oh, en je mag voor ‘moslims’ ook ‘linkse partijen/mensen’ invullen.

 4. 5

  @4 Je vergelijking klopt niet want die rare vlaggenzwaaiers waren niet degene die iets riepen tijdens die manifestatie maar de PVV’ers op het podium. De PVV gaat zich niet distantiëren van zichzelf.

 5. 7

  @5:
  Precies. Dit is guilty by association. Je moet de pvv beoordelen op hun woorden/daden. Niet op de aanwezigheid van ongure lui.

  Wat is r trouwens met de prinsenvlag? Heeft extreem rechts die gekaapt ofzo?

 6. 8

  Wat is r trouwens met de prinsenvlag? Heeft extreem rechts die gekaapt ofzo?

  Eeen snelle google had je geleerd dat de Prinsenvlag aardig besmet is doordat de NSB de prinsenvlag voerden, en de laatste jaren alleen extreemrechtse groepjes zoals Voorpost, de NVU en stormfront. En de PVV natuurlijk, maar die is niet extreem rechts, zeggen ze zelf. But if it looks like a duck…

 7. 12

  ah goh – bij een manifestatie van een extreemrechtse ‘partij’ worden extreemrechtse gasten gesignaleerd? Is dit de Speld of zo?
  Is Wilders onderhand zo salonfähig geworden dat de aanwezigheid van z’n eigen achterban vreemd gevonden wordt?

  dat er ontevreden burgers rondlopen, compleet met hun kindertjes op de schouder, de Henken en Truzen die uit onbenul het extreemrechtse kamp ingezogen worden, dat lijkt me meer verontrustend…

 8. 14

  Goh, dat jullie geen foto’s hebben gepubliceerd. Zou toch denken dat je artikeltje dan meer ‘waarde’ kreeg….. Ik heb er n.l. niet een gezien, maar misschien ben ik oost-indisch blind

 9. 15

  Grondwettelijk is er recht op meningsuiting, vergadering en ook demonstratie, meen ik.
  Kreten als extreem rechts en neonazi lossen niet veel op.

 10. 19

  @17:
  Der Anton ( #13 ) heeft wel een beetje een punt.
  Er zijn er een heleboel die geen flauw benul hebben wat hun “witte” leider nu werkelijk wil.
  Ze hebben niet eens het programma gelezen.
  Hoewel programma:
  Het is eigenlijk een dictaat (WWW= Wilders Wil is Wet)
  Zij hoeven dus niet perse extreem rechts te zijn.
  “Erg onnadenkend” kan toch ook? ;-)

  Excuses aan de P.V.V.-stemmers:

  Ik heb nu eenmaal een hekel aan “partijen” waar één persoon het beleid bepaald.

 11. 20

  @19 Sorry, maar ‘ze weten niet waar ze op stemmen’ is geen excuus. Daarnaast een grove belediging ten aanzien van de PVV-stemmer.

  Ik wilde in ieder geval duidelijk maken dat het geen reet uitmaakt hoeveel stemmen zo een partij wel niet trekt. De PVV heeft duidelijke fascistische neigingen.

 12. 21

  Dat alle fascisten hun heil (…) bij de PVV zoeken, is geen verrassing. Zij zijn goed voor 10 tot 15 zetels. De rest zijn meelopers, die voornamelijk boos zijn en daar graag schuldigen voor aanwijzen (de islam, links, de overheid, de EU, de wetenschap, enz).

 13. 26

  @25: Dat valt nog mee. Ik dacht even dat je met dat andere fijne lied zou komen.

  Die Fahne hoch, die Reihen fest geschlossen,
  SA marschiert, mit ruhig festem Schritt.

 14. 30

  Alexander Pechtold heeft het ook gezien, maar dat is dan een zielig mannetje volgens Wilders. Kunnen we vast ook zeggen dat hij Prediker en de meeste andere Sargassisten ook miezerig zou vinden, maar om je daar nou voor te schamen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren