1. 2

  Alleen hoorbaar in IE? Met Firefox (en mplayerplug-in) onder Linux hoor ik zeker wat — het is helaas wel een gigantisch vervormde herrie-brei maar ik weet niet of dat niet ook zo is onder Windows.

 2. 5

  Dan liever EUX tv ?

  @#2 of zie ook hoe er weer met plugins moet worden gewerkt in dit tijdperk van MySpace en YouTube. EU zou het voortouw kunnen nemen, gegeven “nee” in X landen, but no…

 3. 8

  Ook Apple ziet veel waarde in z’n eigen proprietary codec (AAC). Ik moet wel zeggen dat ik Apple grotendeels als irrelevant beschouw. Ik geloof niet bijvoorbeeld dat buiten de iPod enige media speler AAC ondersteunt? De iPod is bepaald veel verkocht, maar het zij zo. Iemand die een iPod en songs van iTunes heeft gekocht heeft zichzelf met huid en haar aan Apple uitgeleverd — zoals altijd als je iets van dat verschrikkelijke bedrijf koopt. Boehoe.

  Normaal worden MP3, WMA en in steeds meer gevallen “OGG” (Ogg Vorbis, that is) ondersteunt. Minimaal iRiver, iAudio, Samsung en Dane-Elec doen Ogg Vorbis momenteel.

  In de context van de mogelijke web standaarden is natuurlijk de openheid van Ogg Theora en Vorbis (en FLAC en Speex) vooral van belang maar Vorbis klinkt ook gewoon beduidend beter in ieder geval dan MP3. Theora heb ik tot nu toe niet als echt spectaculair ervaren maar als eerste, basic, open web-standaard zou ie bepaald meer dan welkom zijn.

  Flash is immers ook niet alles met die plugin meuk. YouTube is van Google en tot nu toe heeft Google open standaarden een relatief warm hart toegedragen dus wie weet hoe hard zoiets kan groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren