Engeland brengt een nieuwe verloren generatie voort

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (2)

#1 Karl Kraut

Een Engelse generatie die het zich niet kan permitteren zich kapot te zuipen; het is weer eens wat nieuws.

#2 Jules Vismale

Engeland brengt helaas nog iets voor dat de verloren generaties aldaar (buiten de hoge werkloosheid, ongezonde leefwijzen, gebrek aan geschiedenis en verloedering) veel schade berokkend! Dat is namelijk premier David Cameron die nou bezig is, sinds Schotland onafhankelijk wil worden, om alles uit de kast te halen en daarnaast de historische Unie (zoals hij dat noemt) met een soort van draaikonterij op te hemelen.
Eerst gaat meneer (hoewel hij tegen de EU is en Engeland daar ook lid van is) arrogant zitten toeteren dat Groot-Brittannië in 307 jaar tijd allerlei stormen heeft ontstaan zoals de Industriële Revolutie, afschaffing van slavernij, het einde van WO I en het verslaan van nazi-Duitsland. Dat Cameron hierbij zo arrogant roept dat Engeland schijnbaar in zijn eentje de nazi’s heeft overwonnen klopt nog niet eens daar de Britten in hun eentje nooit daar tegenop konden. Voor WO II was het fascisme in talloze lagen van de Britse bevolking alom aanwezig, ze keken rustig toe hoe Hitler Duitsland militair voorbereidde, vluchtende joden werden vaak geweigerd of kregen geen steun, anti-nazistische Duitsers die Hitler wilden afzetten lieten ze barsten en Winston Churchill heeft onbedoeld met zijn strijd tegen de nazi’s de macht van Engeland (dat enorme verwoestingen te verduren kreeg door bombardementen en V1’s en V2’s) daarmee als wereldmacht gebroken.
Maar wat ik tegelijk erg huichelachtig vindt is dat Cameron niet het lef heeft om te verkondigen dat ze decennia’s lang in Groot-Brittannië veel te veel allochtonen en moslims hebben binnengelaten waarvan een groot deel zich niet aanpast, alleen maar uit de Britse ruif willen mee-eten, proberen hun geloof op te dringen aan de Britten opdat die hun traditionele feestdagen verwerpen en dat veel Engelsen al een enorme afkeer van de EU hebben waar ze zo snel mogelijk uit willen!
Het zal Cameron daarom moeilijk lukken om de Schotten tegen te houden waarvan een deel ook graag uit de EU wil verdwijnen en de enigste twee historische Schotten die ik erg sympathiek vond waren James Barrie (de geestelijke vader van Peter Pan) en James Finlayson (de komiek die goed bevriend was met Laurel & Hardy) en het was erg toepasselijk dat beide James’ alle twee een vrij grote snor droegen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*