1. 2

  Als deze initiele resultaten inderdaad in grotere en langdurige studies worden bevestigd dan is er spraken van een enorme doorbraak in de strijd tegen alzheimer.

  Maaruuh ik vraag me zo langzamerhand wel af waar we nog aan dood moeten gaan, want gaan doen we toch wel. (al hoop ik uiteraard dat in ieder geval mensen met vroeg-dementie hiermee geholpen kunnen worden)

 2. 4

  Erfelijke factoren spelen in een beperkt aantal gevallen een rol (25 procent). De grote meerderheid van de gevallen heeft een sporadisch karakter. Je ouders kies je niet maar wel je leefwijze. Een voorkeur voor groenten, fruit en voedingstoffen met een sterke ontstekingsremmende werking (kurkuma), lichamelijke en geestelijke activiteit zijn allemaal eenvoudige en doeltreffende manieren om het risico door Alzheimer te worden getroffen aanzienlijk te verlagen. Het pistool (genetische bagage) is geladen maar je haalt zelf (leefgewoonten) de trekker over …

 3. 9

  “succesvol” in wetenschappelijke zin zeker, de vaccinatie heeft geleid tot een afweerreactie. Maar “men” verwacht bij succesvol succes tegen Alzheimer, en dat moet nog worden aangetoond.

 4. 11

  De titel klopt niet helemaal.
  Iemand, die al Alzheimer heeft, is nooit meer te genezen.
  Het onderzoek betreft een vaccin tegen het eiwit dat waarschijnlijk het afsterven van hersencellen veroorzaakt. 80% van de gevaccineerden maakt antilichamen tegen dat eiwit. 20% van de gevaccineerden zal sowieso kwetsbaar blijven.

  Nu is het maar te hopen dat antilichamen tegen het dementie-veroorzakende-eiwit de werking van het eiwit verhinderen.
  Het is nog helemaal niet zeker dat antilichamen bescherming bieden tegen Alzheimer.

  Wat wel zeker is: de onderzoekers krijgen weer een smak geld en hoeven nog niet op zoek naar een nieuwe baan.

 5. 18

  je bedoelt vast iets in de geest van homeopathie, handoplegging, dieten, etc? Of heb ik iets gemist dat Alzheimer kan genezen/voorkomen dat heel weinig geld kost, maar omdat het niet te patenteren is niet te krijgen is? Laat het mij vooral weten Peter.

 6. 19

  Tussen al je zure sneren in geef je zelf al de oplossing; dieten in de zin van een dieet als voedingwijze. Net zoals diabetes volledig te genezen/voorkomen is met juiste voeding, geldt dat ook voor alzheimer dat ook wel diabetes type 3 wordt genoemd. Een (deels) ketogeen dieet doet wonderen voor de patient en zal het waarschijnlijk ook kunnen voorkomen. Probeer dit vooral thuis niet want de reguliere medici hebben het nog niet goedgekeurd.

 7. 20

  Ik zou zeggen, de markt op. Goed man, hier zit iedereen op te wachten. Het is al lang duidelijk dat de normale gang van zaken in wetenschap, namelijk testen en bewijzen (“evidence based medicine”) volkomen flauwekul is en nergens op slaat. En dat was pas echt een zure sneer.

 8. 23

  Er is veel af te dingen op EBM (voornamelijk dat evidence voor gewoonte behangeling ontbreekt) – maar deze suggestie is wel wat vergezocht.

  When a patient is treated for epilepsy with the ketogenic diet, a high carbohydrate meal can rapidly reverse the antiseizure effect of the diet (Huttenlocher, 1976). It is therefore of interest that high carbohydrate intake worsens cognitive performance and behavior in patients with Alzheimer’s disease (Henderson, 2004; Young et al., 2005).

  It is also possible that the ketogenic diet could ameliorate Alzheimer’s disease by providing greater amounts of essential fatty acids than normal or high carbohydrate diets (Cunnane et al., 2002; Henderson, 2004). This is because consumption of foods or artificial supplements rich in essential fatty acids may decrease the risk of developing Alzheimer’s disease (Ruitenberg et al., 2001; Barberger-Gateau et al., 2002; Morris et al., 2003a, b). PMC2367001

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren