1. 5

  @Prediker: Je gelooft het niet, maar er zijn nog steeds mensen zonder computer. Ook in de VS. Die gebruiken dan eentje in de bibliotheek. Dat kan dan dus ook niet meer.

 2. 6

  @Anoniem: Nee, dat snap ik. Maar er wordt daar niet gedacht in termen van oplossingen. De bibliotheken verdwijnen, punt.
  En daarmee voor een bepaalde groep mensen een belangrijke verbinding naar de rest van de wereld.
  Wat is het effect op die groep?

 3. 9

  Ik wil nu opeens heel graag een filmpje zien van Boudewijn Büch die ergens in een van god verlaten oord een bibliotheek vindt

  “Kijk ze hebben Goethe!!!”

  *zucht*

 4. 12

  @11 precies, net als alle andere inspanningen tot volksverheffing (lager onderwijs: kost alleen maar geld!) werken moeten ze, niet met hun kleffe vingertjes in de dondald duck bladeren!

 5. 17

  Nou, in de viva vertelt hij anders dat ie graag bi-seksueel had willen zijn. Ik snap die neoliber-alen als boze richard niet. Ze vinden dat iedereen (kinderen, bejaarden) best een paar kilometer kan fietsen als ze een boek willen lenen, maar als je datzelfde voorstelt om hun auto te parkeren is de wereld te klein.

 6. 18

  #16
  Dan bezuinigt de gemeente Rotterdam toch op iets anders, als ze die bibliotheken zo belangrijk vinden? Daarnaast is de rijksoverheid niet een of andere geldboom waar je maar ongelimiteerd euros uit kunt plukken.

 7. 19

  Inderdaad Tjerk, uit de leegstand b.v. (5,5 procent van de huurwoningen van corporaties en 14,5 procent van de kantoren). Hoe interesseert me nu ff niet (tevens worden in Rotterdam 22.000 sociale huurwoningen bedreigd met sloop om dure woningen terug te bouwen). Betaal maar 1000 euro verwijderingsbijdrage dan…ja, ik verzin ze waar je bijstaat.

  http://www.niettehuur.nl/?upn=info

 8. 20

  Goed idee Tjerk, de stropdassen bij de VNO/NCW en hun vriendjes in de regering hebben echter liever dat de welvaartsstaat gesloopt wordt, dus dat vergt enige strijd.

 9. 23

  Bibliotheken geven kinderen de mogelijkheid om hun wereld te verbreden, ook als dat thuis niet of nauwelijks gebeurd! Uiterst belangrijk dus.

 10. 24

  Sommige der reaguurders hebben volgens mij nog nooit vrijwillig een boek ter hand genomen.Het revanchisme druipt er van af,de haat tegen alles wat mensen verheft boven hun eigen zompige niveau kan op onverholen haat en verachting rekenen.

 11. 26

  @Yevgeny Podorkin: En? De Stasi al aan de deur gehad?

  Drie van de mooie dingen van een bieb: je komt de deur nog eens uit, snuffelen in welk boek je nou over een bepaald onderwerp wil nemen en dan gemakkelijk en goedkoop om kunnen ruilen als het niet bevalt, en de extase van rust als je moet wachten in de rij (ook bekend van openbaar vergoer, gemeentelijke loketten en wachtkamers in de zorg).

 12. 27

  Jammer dat een signalering als deze leidt tot reacties van uiterst rechts en overdreven geklieder van ‘links’. Anders had ik graag een link gemaakt naar deze pagina op het blog van onze buurtactie behoud de bibliotheek. Nu is dit als pagina een randverschijnsel. Misschien nog een reden de muren van de bieb te verkiezen boven het ‘vrije’ internet.

 13. 28

  Vergeet de kranten en tijdschriften niet. Mijn buurtbiep is wat dat betreft geniaal en de centrale biep aan de Prinsengracht had ook een geweldige selectie buitenlandse kranten. Online zijn (commerciele) kranten en tijdschriften een ramp, want in toenemende mate achter betaalmuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren