1. 2

  Aan belangrijke ont-dekkers valt vaak een Nobelprijs ten deel. De Grote Maker daarentegen mag het doen met het verwijt dat hij niet zou niet bestaan …

 2. 3

  Mensen die bij elkaar in de buurt leven hebben, ook wanneer ze niet geregeld intiem contact hebben, veel overeenkomstige bacteriën in hun mondslijmvlies. Wat huidbacteriën betreft zijn we unieker, maar daarin zijn de verschillen van plek tot plek weer kleiner.

  De lokale bacteriepopulaties lijken als teams te werken, waarvan de teamleden andere taken uitvoeren, maar afwijkend samengestelde teams bij verschillende mensen uiteindelijk dezelfde taken uitvoeren. Dat kan bijvoorbeeld het afbreken van vet en suiker zijn, om energie vrij te maken voor het lichaam.

  De onderzoekers ontdekten dat gezonde proefpersonen vaak ook schadelijke bacteriën bij zich dragen. Dertig procent van de onderzochte personen bleek bijvoorbeeld de MRSA-bacterie in de neus te hebben.MRSA is een voor bijna alle antibiotica resistente variant van de Staphylococcus aureus.[x] (het volledige verhaal staat in 14 artikelen beschreven)

 3. 5

  helemaal alleen uit de goedheid van hun hart doen die bacteriën hun werk nu ook weer niet. ze hebben óns net zo hard nodig voor hun eigen voortbestaan. evolutionair een-tweetje waar we allebei beter van worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren