1. 5

  Ede is een grote stad (100.000+ inwoners), die letterlijk wordt bestuurd door de omliggende dorpen binnen de gemeentegrenzen, waar 100% (klein)gristelijk wordt gestemd. Denk Otterlo, Hoenderlo, Ederveen etc.

  Grootstedelijke problemen worden of niet begrepen, of niet aangepakt. Dat leidt uiteindelijk tot allerlei ‘uitwassen’.

 2. 7

  Ja nu er terecht ophef is ontstaan wordt dat onzalig plan officieel ingetrokken maar er is geen garantie dat ze niet via een omweg alsnog allochtone kinderen gaan weigeren. Zie bijv. de zin: ” De school gaat wel op zoek naar andere manieren om de schoolpopulatie een betere afspiegeling te laten worden van de wijk waarin zij staat.” Het lijkt erop dat die school misschien toch van plan is om in de toekomst onofficeel beleid uit te gaan voeren wat erop zal neerkomen dat allochtone kinderen geweigerd zullen worden o.g.v. ethniciteit.
  Het is een openbare school en die mogen helemaal geen leerlingen weigeren (vooral niet o.g.v. afkomst) dus hopelijk wordt het toelatingsbeleid van die school extra scherp in de gaten wordt gehouden om te voorkomen dat kinderen geweigerd worden omdat ze van een andere afkomst zijn.

 3. 9

  Vooruit, ik trap ‘m in. Ik geef ze ongelijk. Zo wordt het een self-fulfilling prophecy. Moet je niet raar opkijken als je een generatie kansloos maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren