1. 2

  We ain’t seen nothing yet. Als de griekse schulden ‘geherstructureerd’ moeten worden, en d’r hier in nederland *extra* op gezondheidszorg en andere linkse hobbies moet worden bezuinigd, dan gaat Rutte een probleem krijgen.

 2. 4

  @prediker: stevige protesten, populariteit VVD/CDA keldert, SP en PVV gaan omhoog in de peilingen. Wilders wordt overmoedig, roept iets waarmee-ie het CDA over zich heen krijgt en dit kabinet valt.

  Zoiets bijvoorbeeld?

 3. 5

  En da’s nog afgezien van ’t feit dat ’t lastig is om een anti-europa-koers te varen (om zo de populisten te wind uit de zeilen te nemen) en accoord te gaan met een herstructureringspakket en als gevolg daarvan tientallen miljarden aan extra bezuinigen moet inplannen.

 4. 7

  Kwestie van goed spinnen. Doe je een half jaartje tussen het een en het ander. De Jager roept dat we heus heus ons geld terugkrijgen. Bovendien zit er enige tijd tussen het aangaan van die garanties/ leningen en het moment dat Griekenland of Portugal in duigen valt, en niet terug kan betalen.

  Zijn we al weer twee/ drie jaar verder.

  Het wordt problematischer voor Rutte indien hij geen meerderheid in de Eerste Kamer haalt. Maar zolang hij met de SGP erbij de meerderheid heeft, kan hij doen wat hij wil.

  En dan nog: er is geen alternatief. Hoe groter de problemen, hoe meer de mensen immers naar de protestpartij PVV zullen vluchten. Links heeft geen meerderheid en krijgt ook nooit een meerderheid. Hooguit kan het VVD-D66-GL-PvdA worden, maar daar zit Rutte echt niet op te wachten:

  Paars+, dan kan je net zo goed naar Provesano afreizen om daar voor het oog van de camera het lijk van Pim Fortuyn te sodomiseren.

 5. 9

  Paars+ zal niet werken omdat de VVD momenteel geen liberale partij is maar een law-n-order partij die dat doen vanuit goedkoopte.

 6. 10

  Jan Kees is een domme gans, maar verder doet dit kabinet het best goed! Wat mij betreft mogen ze de rit uitzitten!
  Elk alternatief is slechter!!!!

 7. 11

  @7: Ik weet niet of je financiële onrust op die manier van je af kunt schuiven. Bij een al dan niet ongecontroleerd afstempelen kan ik mij voorstellen dat de kredietverlening in Nederland een zware slag wordt toegebracht, wat een ramp zou zijn voor de kwakkelende bouwsector. Denk hogere rentes, lagere huizenprijzen, inzakken van de (al zeer zwakke) consumptie en een toename van de werkloosheid.

 8. 12

  @ 1
  Wie is die van Tijn (cum suis)?

  Moest als kind in de 2e wereldoorlog onderduiken. Hij werd Nederlands minister, burgemeester van Amsterdam – liet die stad verlopen achter; je kon niet meer met je echtgenote zonder gène daar door de voornaamste winkelstraat wandelen – en heeft de naam en de faam van extreem-democratisch politicus.

  Is tegenwoordig (2001) professor – in de Democratie? – en doet veel aan antiracisme. Tijn was ook voorvechter van het Staatsverbod op het uitdragen van de leuze Eigen Volk Eerst. Tenminste wat Nederlanders betreft. Van

  Tijn toonde zich op de Tv gelukkig met zijn ontvangen uitnodiging om het huwelijk van Mevr. Mabel Wisse-Smit in 2004 met een Nederlandse prins te mogen bijwonen. MWS was maîtresse 1. van een drugshandelaar, 2. van de Bosniër Saçir Bey (in 2003 in USA-gevangenis gedaan i.v.m. verdwenen millioenen dollars); deed tij-dens de Balkancrisis politieke en financiële ‘zaken’ in Bosnie en omgeving. MSW werkte voor Warchild en Open Society Institute, kortom voor organisaties met van die vertederende en wazige namen die je het ernstigste doen vermoeden. Sinds 1 juli 2008 is zij directeur van ‘The El-ders’, club opgericht door Nelson Mandela. Jimmy Carter zit er ook in.

  Kortom: wie en wat is van Tijn?

 9. 13

  De man heet Van Thijn, met t-h. Van iemand die niet eens weet hoe hij de naam moet spellen van het lijdend voorwerp van zijn aanval, hoeft er niet op gerekend te worden dat hij weet waarover hij spreekt.

  HPax weet zelfs zo weinig op te dissen over deze voormalige fractievoorziter (Tweede Kamer), oud-minister van Binnenlandse Zaken (2x), oud-burgemeester en oud-senator, dat hij er Mabel Wisse-Smit bij moet halen in een poging Van Thijns reputatie in twijfel te trekken.

  Ja want Van Thijn toonde zich dus op TV gelukkig met de uitnodiging voor het huwelijk van Wisse-Smit en prins Johan Friso, en die Mabel Wisse Smit heeft dus relaties gehad met criminele mannen, en tegenwoordig zit ze in allerlei wereldverbeteringsclubjes met wazige namen als Nelson Mandela en Jimmy Carter, nou en dan weet je het dus wel: die hele Van Thijn die deugt niet, want anders zou hij niet zo gelukkig zijn geweest met die uitnodiging voor dat huwelijk.

  Ergo: HPax = een bevooroordeelde zwatelaar annex geriatrisch patiënt.

 10. 14

  Zelf vond ik Van Thijn het best toen ie zorgde dat de Olympische Spelen niet naar mijn stad (toen nog mijn land) kwamen :o)

 11. 15

  @1,

  Idd. das lang geleden… Wat doet ie tegenwoordig, goede wijn weg tikken in een grachtenpand? (niet dat ik dat niet graag zou willen :-P)

 12. 16

  Zo lang de oppositie zich voornamelijk druk maakt over zaken als juridisch onhaalbare bonustax en of Maxima zich wel of geen koningin mag noemen is het kat in het bakkie voor dit kabinet. Rutte ligt internationaal heel goed in de markt en heeft zijn financiele zaakjes keurig op orde, dus dat is ook geen probleem. Wat de PVV in de 2e kamer uitspookt doet er niet zo veel toe, de belangrijkste zaken zijn vastgespijkerd in het gedoog akkoord. Het is meer ongefundeerd wishfull thinking van van Thijn.

  Met de opmerking over het antisemitisme is van Thijn helemaal van het padje af. Het antisemitisme zit zeker niet bij de PVV maar bij de Meulenbelts van de SP en bij een deel van de Moslim aanhang van de PvdA.

 13. 18

  Internationaal zit iedere rechtse premier goed (ook al heeft ‘ie nog niets geprobeerd) omdat Nederland eenvoudig een draaiorgelaapje van de Verenigde Staten is, en een rechtse premier (CDA-VVD) keurig in de pas loopt.

  Dat Anja Meulenbelt van de SP antisemitisch is mag je eens hard maken. Ik daag je uit: geef me één anti-joodse uitspraak van Anja Meulenbelt. Anders woorden inslikken.

  Je hebt Van Thijns opmerking over antisemitisme ook niet begrepen. Hij zegt niet dat de PVV antisemitisch is, maar dat de anti-moslim xenofobie van de PVV dezelfde structuren vertoont als het antisemitisme van de nazi’s. En daar heeft Van Thijn gewoon gelijk in. Dat hij vervolgens een blinde vlek heeft voor het antisemitisme onder moslims, da’s weer een ander verhaal.

 14. 19

  Dat hij vervolgens een blinde vlek heeft voor het antisemitisme onder moslims,

  Een deel van dat antisemitisme is prima te verklaren met vereenzelviging met de palestijnse kant. Als joodse kolonisten met uzi’s palestijnen van hun land jagen, dan kan ik me van daaruit prima voorstellen dat marocjes in nederland joden die met een keppeltje op door de buurt paraderen in hetzelfde hokje zetten als die kolonisten. En dus ‘iets terug willen doen’.

  Natuurlijk verdwijnt zoiets niet direct als ’t palestijnse conflict gesettled wordt — al was het alleen maar omdat ’t cidi, naftaniel en alle andere israelaanhangers eerst een tikkie minder kabaal moeten maken.

 15. 20

  Als joodse kolonisten met uzi’s palestijnen van hun land jagen, dan kan ik me van daaruit prima voorstellen dat marocjes in nederland joden die met een keppeltje op door de buurt paraderen in hetzelfde hokje zetten als die kolonisten.

  Ik niet, aangezien een Marokkaan ongeveer evenveel heeft met een Palestijn als een Galicier met een Pool. :P

 16. 21

  Wat hebben Berbers met Palestijnen te maken? Dat is zoiets als dat christenen hier de lokale chinees erop aankijken dat christenen door de Chinese overheid worden gepest.

  Het is vanuit Europa geïmporteerd antisemitisme, in combinatie met postkoloniaal ressentiment vanuit islamitisch supremacisme. Men kan het gewoon niet hebben dat niet-moslims de Arabieren vernederen. Want de islam zou toch moeten winnen, boehoehoe!!

  En in Nederland staat men ook al onderaan de ladder, frustratie-frustratie, en de hele Arabische wereld loopt achterop te slenteren. Dan is het gewoon lekker om een demon-pinãta te hebben om lekker tegenaan te beuken, nou en dat zijn dan de Joden.

  Dat zionistische Joden in Israël de Palestijnen (moslimbroeders) het leven zuur maken, biedt dan een fijne rechtvaardiging om lekker Joden te haten, maar men haat ook de Russen niet omdat de Tjetjenen zo moeten lijden of de Chinezen omdat die de moslimse Oeigoeren onderdrukken, dus het is zo hypocriet als wat.

 17. 22

  Men kan het gewoon niet hebben dat niet-moslims de Arabieren vernederen

  Dat zal ongetwijfeld meespelen. Maar ik lees toch weinig over amerikaanse expats die in amsterdam door turkse/marokkaanse jongeren worden bedreigd en inelkaargemept.

  Dan is het gewoon lekker om een demon-pinãta

  Welnee. Luister nog eens naar de rotterdamse denker. Zo simpel is ’t gewoon.

 18. 23

  O ja, ik weet nog iets over van Tijn.

  Deze superdemocraat met – o je, th – heeft ervoor gezorgd dat we onze burgemeesters niet mogen kiezen. Dat bezuren we nu met de huidige burgemeesters in Gouda en Utrecht. Vijanden van het volk.

  Tijn is een regent vervuld en verguld van geld en status; een klasiek voorbeeld van links kletsen en rechts leven.

  Dan herinner (tv-beelden) ik mij ook de entre in de Amsterdamse gemeenteraad van een vrouw gekozen uit de partij van Janmaat.

  Helemaal alleen kwam ze binnen, een mag ik zeggen eenvoudige vrouw, beschroomd, door alle andere gemeenteraadsleden met die Tijn voorop boos aangestaard. Zij in haar eenje voor het eerst in een uitgeproken vijandige omgeving.

  Een fascistisch moment.

 19. 25

  HPax draait de zaken wel zeer mooi om. Als de Joodse Van Thijn negatief staat tegenover de herintroductie van racisme in de politiek, dan is híj de fascist. Hoe verzin je het?

  Dat NSB’ers na de oorlog strafrechtelijk werden vervolgd is zeker ook een “fascistisch moment”?

 20. 30

  @jsk een heleboel galiciers zijn van poolse afkomst. De hoofdstad van galicie is notabene een poolse stad. hoe ot, maar toch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren