Ecuador verleent Assange politiek asiel

Reacties (7)

#1 NietJeZus

stratfor_mail

#2 Bismarck

Frappant dat verhaal ook over Assange uit de ambassade halen. Zover ik weet heeft het VK toch de Weense conventie geratificeerd, die zoiets overduidelijk verbiedt.

#2.1 lapis - Reactie op #2

De precedentwerking zou ook gigantisch zijn. Immers, wat belet een land als China ervan zo’n zelfde soort wet in te voeren? Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat de Britten de kloten hebben om hun subtiele dreigement tot uitvoering te brengen.

#2.2 gronk - Reactie op #2

Ik zie wel een volkomen legale mogelijkheid voor de UK om assange eruit te krijgen: ze verklaren iedere ecuadoraanse diplomaat persona non grata. Die moeten dan ‘binnen redelijke tijd’ de ambassade verlaten; als ze daar gehoor aan geven, kunnen ze assange vervolgens gewoon uithongeren. Binnen een week staat-ie buiten.

#2.3 Bismarck - Reactie op #2.2

Ik denk dat ze dan zelf ook geen enkele diplomaat meer overhouden in Zuid-Amerika (Colombia, dat aan de leiband van de VS loopt, misschien uitgezonderd), want alle Ecuadoraanse diplomaten uitwijzen komt toch echt neer op het compleet verbreken van de diplomatieke betrekkingen. De repercussies zullen niet mals zijn. Bovendien zouden ze dan een nog ernstiger precedent creëren dan met binnenvallen.

#3 Krekel

Deden ze voor voortvluchtigen die daadwerkelijk ergens van verdacht worden of in elk geval ergens van beschuldigd worden ook maar zo hun best om tot een uitlevering te komen.

Doen ze dat in de toekomst niet, dan lijkt het me dat William Hague en de rest van het kabinet levenslang riskeren:
http://en.wikipedia.org/wiki/Conspiracy_to_murder

#4 Peter

Assange en Correa zijn goede vrienden:

http://www.youtube.com/watch?v=ZvUwC5JTAJY

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*