1. 1

  Ik sprak vandaag een Duitser, die kende de hele man niet. Ik een heel verhaal afgestoken, over massa begrafenissen live op de Nederlandse televisie, de technologische veranderingen en het achterblijven van sociale en bestuurlijke veranderingen, het ontstaan van een wereldwijde groep vaag-ontevreden zwevende kiezers, de samenhang tussen de postivieve behoefte aan een gevoel van gemeenschap en de anti-Islam, van Hoog Catherijne als overstijgend issue tot leefbare partijen en Pim Fortuyn, het vacuum aan charismatisch leiderschap als gemeenschapsgevoel, ende Messiah Geert Wilders, maar hij snapte er inderdaad niets van.

 2. 3

  Ich will das ihr mir vertraut
  Ich will das ihr mir glaubt
  Ich will eure Blicke spuehren
  Jeden Herzschlag kontrollieren

  Ich will eure Stimmen hoeren
  Ich will die Ruhe stoehren
  Ich will das ihr mich gut seht
  Ich will das ihr mich versteht

  Ich will eure Phantasie
  Ich will eure Energie
  Ich will eure Haende sehen
  In Beifall untergehen

  Seht ihr mich
  Versteht ihr mich
  Fühlt ihr mich
  Hoert ihr mich

  Koennt ihr mich hoeren
  Koennt ihr mich sehen
  Koennt ihr mich fuehlen
  Ich versteh euch nicht

  Een Rammstein citaat is immer op zijn plaats.

 3. 6

  Ja, wie wél. Als de gewone Nederlandse man of vrouw hem al niet begrijpt. Met name die links de andere wang hebben toegekeerd uitsluitend uit angst voor die uitvreters het “totalitäre und gewalttätige” moslimspook. Soit: vervelende kutmarokkanen…maar hebben zij in Duitse straten en Spijk (na 9/11, en v.Gogh en Fortuijn b.v.) tot de enkels in het bloed gestaan na de clash van oproer, terreur en aanslagen? En hebben zij wel door dat Wilders hen vierkant naait waar ze zelf bijstaan? Dat hij gedoogt het sociaal vangnet en de pensioenen nog verder te onttakelen? En de zorg naar Amerikaans model evolueert onbetaalbaar voor de meeste PVV- stemmers? Kennelijk niet. En wat Geert betreft mogen deze, en het mooie is nou juist dat dat het énige is dat ze niet door kúnnen hebben, mogen deze simpeltons jaaaren éérder dood. Hup in een massagraf ongebluste kalk naast het tentenkamp ermee…is hopelijk dan nog een brug te ver.

  “Turkei “ein Trojanisches Islamisches Pferd in der EU, plus eine Außengrenze mit kriminellen Staaten wie Syrien und Iran”.”

  De democratische stromingen in Turkije zijn júist overgeleverd aan de islam als de EU ze niet helpt ze toe te laten (Europese recht te integreren in hun nationale recht). Júist als de EU Turkije verwerpt zal ze onvermijdelijk worden verleid door radicale islam. Turkije zou júist mooi als buffer en (ver)lichtend voorbeeld kunnen fungeren t.o.v. Syrië en Iran. De kans dat de boel verwaterd is in ieder geval groter als dat je de diffusie aan de Grieken overlaat. Anders vette kans dat EU- troepen daar in toerbeurten iedere week de sirtaki staan te dansen…

  Geert is de OWDD (Omgekeerde Wereld Draait Door)

 4. 7

  @6: Turkije moet vooral democratiseren voor zichzelf, VOORDAT ze toetreden tot de EU, als ze het alleen voor de EU doen, hoef ik ze ook niet. We gaan toch geen landen toelaten omdat ze een buffer zijn of een voorbeeld voor landen als Syrie en Iran zeker?? Wat een vreemd criterium is dat opeens? Laten we vooral bij de beginselen van de kolen en staal unie blijven: het moet wel economisch voordelig blijven allemaal.

  Als je Europa maar blijft uitbreiden zit je voordat je het weet met een zelfde uebermachtige federale overheid met zijn industriele militaire aanhangselen als in de VS. Laten we het alsjeblieft allemaal een beetje in de hand houden. Wilders heeft ook hele goeie punten in zijn agenda, dat maakt m juist zo aantrekkelijk voor nette mensen.

  Yevgeni staat al te trappelen bij het idee van een gecentraliseerde soviet van ongekende proporties en het vooruitzicht van een gulag archipelago in het Turkse achterland.

 5. 8

  Lijkt misschien geen goede insteek caprio: democratiseren vanwege toetreding…maar so what, elke nieuwe lidstaat heeft wel érgens een ferme veer moeten laten. Wij ook, hakte er bij ons namelijk best behoorlijk in dat verdwijnen van de gulden /ironie. Buiten het (bewezen) economische voordeel dat er wel degelijk bestaat: we hebben Turkije zelf al een decennium lang die worst voorgehouden moet je het waarmaken ook, anders eieren voor je geld…

  Wanneer wordt eigenlijk iets te onbeheersbaar groot? Een kasteel met een gracht eromheen?, Stadstaten?, gewesten?, provincies?? Wil je dan weer een Nederland voor EGKS/Benelux/EU: een land van benepen protestants christelijk gereformeerde Kaaskoppen. Lekker kosmopolitisch wereldbeeld heb jij.

  Die uebermachtige federale overheid ben je zelf. Maar als iedereen er maar bang voor blijft krijg je precies dat waar je al bang voor was. In die zin word je nu al gedomineerd, ook zonder EU, door b.v. de de-mo-cra-ti-sche overheid van vuilnisman-mag-deze-zak-ook-mee Berlusconi. En Wij waren ondertussen ook lekker bezig met Pim, gevolgd door Rita en de thans vrolijk gejatte oneliners squirtende Geert. O o o, wat een democratisch bewogen volkje zijn we toch dat haar overheid behoedt voor (dergelijke) misstappen…

  Met de EU hebben we misschien tenminste nog 75 -100 jaar respijt. Verregaande samenwerking anders uitsterven geblazen (= gevecht om de laatste restjes uit het olievat of graansilo). 5 continenten/ 5 machten. De burger uiteindelijk compléét de mond gesnoerd door big Business in een schijndemocratie van nijvere werkbijen die de 4 of 5 koninginnen volproppen met lekkers en dat alles bewaakt/geobserveerd door hordes soldaten en camera’s?…dié Totale Controle van iets of iemand? kwam er, tenzij we voor die tijd een andere planeet vinden, kwam er sowieso toch wel…uiteindelijk.

  Kwestie van harde natuurwetten.

 6. 11

  @6 en 7: de islamisten krijgen juist meer macht dankzij de EU: zie bv. het opheffen van het hoofddoekjes verbod op universiteiten. dit is mogelijk daardat Turkije zich aan eu-regels wil houden, nl. de vrijheid van godsdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren