1. 1

  Ik snap dit “onderhandelen” niet. Het lijkt er veel op dat wij hoe dan ook Amerikaanse regelgeving door de strot gedouwd moeten krijgen. Is onderhandelen normaal gesproken niet dat beide partijen moeten inleveren? Wat levert de VS in?

 2. 2

  Dat gevalletje Vattenval vs Duitsland, als dat een typisch ISDS case is ben ik wel erg tegen dat ISDS. Dat valt toch gewoon onder “ondernemers-risico”?

 3. 4

  Er staat Wikileaks lekt hoofdstuk voorloper. TPP

  Over het TIPP-verdrag zelf is nog niks geleaked. Of dat TPP een voorloper is van TIPP weten we dus ook nog niet.

  Lezen is een hele vaardigheid. Dat weten we dan weer wel.

 4. 5

  “In het gepubliceerde hoofdstuk, dat eigenlijk geheim had moeten blijven tot vier jaar na het onderhandelen”

  Ja, want stel je voor dat normale burgers weten wat er aan de hand is of, erger nog, er een mening over hebben. Beter om dit soort lastige maatregelen er in het geniep doorheen te drukken.

  Echt lang leve wikileaks.

 5. 7

  Ik snap niet zo goed waarom er in elk handelsverdrag steeds maar weer andere dingen bijgeschreven moeten worden. Waarom kun je niet volstaan met het opheffen van de importtarieven (maar níet van de veiligheidsregels en consumentenbescherming)? Als je dan als bedrijf bijvoorbeeld zo nodig én de Amerikaanse markt met giftig voedsel wil bedienen én de Europese met veilig voedsel, dan zet je maar twee fabrieken op.

 6. 8

  Ik snap niet zo goed waarom nu ineens elk handelsverdrag ter discussie staat aan de hand van een handelsverdrag, niet zijnde het handelsverdrag waar de vermeende ophef over is.
  Laten we het dan ook nog even over de sprookjes van Grimm hebben, dat is toch ook schandalig, hoe al die wolven maar dramatisch komen te overlijden, wat zonde van de natuur en zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren