Dominee Montfoort: Dood Els Borst wraak van God

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo lezen we op de site van RTV Utrecht, alwaar ze meteen maar een pdf’je van het kerkblaadje van de Hersteld Hervormde Kerk online hebben gezet.

En dit is de tekst in kwestie:

Onlangs overleed oud-minister Borst door een misdrijf. Na haar dood werd ze door velen geprezen voor haar werk en inzet. Maar door haar inbreng zijn destijds veel en de meest goddeloze wetten in ons land aangenomen. Toen de euthanasiewet erdoor was, zei ze: “Het is volbracht.” Maar God laat niet met Zich spotten. Het is geen toeval dat deze ‘engel des doods’ geen natuurlijke dood stierf. God heeft gesproken en moest ze haar Rechter ontmoeten [sic]. Die ze zo met haar goddeloze uitspraak heeft gekwetst. […]

Ontvangt allen, mede namens mijn vrowu, een hartelijke groet uit de pastorie.

Want God is liefde, nietwaar?

Open artikel

Reacties (7)

#1 PepijnK

Mijn eerste reactie is: wat een lul. En meer discussie dan dat is de mening van deze man volgens mij niet waard.

#2 Raaphorst

Ach, godsdienstwaanzinnigen heb je overal en altijd. Niks nieuws onder de fundamentalistische zon.

#3 gbh
#4 qwerty

waar was deze man op het tijdstip van haar dood?

#5 De Conservatief

Mevr. Borst heeft die groepen best zitten plagen en op stang zitten jagen, maar dan nog zou meneer de dominee gewoon zijn andere wang toegekeerd moeten hebben. En het is sowieso smakeloos om kwaad te spreken over de doden. Uitspraken als die van die dominee getuigen niet van veel menslievendheid of vroomheid.

#6 Bismarck

Ik ben benieuwd als ze de moordenaar weten te vinden, of Van Andel hem dan komt vrijpleiten. Hij was immers maar een willoos en dus onschuldig wapen in de hand van god.

#7 Joop

De uitspraak wordt afgekeurd, maar de naam ‘Els Borst’ ligt nog steeds behoorlijk zwaar in bij de bevindelijk gereformeerden vanwege het wegcijferen van een god en daar voor in de plaats zelfbeschikking van de mens te stellen.

http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/hhk_neemt_afstand_van_uitspraken_predikant_over_oud_minister_borst_1_812736

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*