Dijsselbloem zou loonsverhoging top ABN AMRO verdedigen

Dat stelt de ABN AMRO-bank in een brief die reeds in augustus 2014 is verzonden aan de stichting die voor de staat de aandelen van de bank beheert. De brief kwam in handen van NRC (kennelijk voelde iemand bij de ABN zich door Dijsselbloem in het pak genaaid).

De brief verwijst naar een gesprek op 7 maart vorig jaar, waarin de minister zou hebben “toegezegd dat hij de uitkering van deze toeslag zal verdedigen”. Ook heeft hij “zijn tevredenheid geuit over de wijze waarop de beloningsdiscussie is opgelost”. De brief, in bezit van NRC, is ondertekend door topman Gerrit Zalm en president-commissaris Rik van Slingelandt.

Na de ophef van afgelopen week over de loonsverhoging van de ABN AMRO-top gaf Dijsselbloem juist te kennen dat hij misnoegd was over “het verkeerde signaal” dat hiermee werd afgegeven. Ook deed hij net alsof hij er geen invloed op had.

Open waanlink

  1. 1

    Wat ik mij afvraag is wat de gemiddelde topconsultant eigenlijk verdient. Als ik kijk naar het ABN Amro jaarverslag van 2014 zie ik een uitgave van 643 miljoen aan “Agency staff, contractors and consultancy costs”.

    Zouden strengere regels omtrent salaris op langere termijn leiden tot een verschuiving van intern naar extern ingehuurd management?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren