“Deze formatie is één groot incident”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (6)

#1 Anton Haris bin Amram

“Wilders zette de toon, zoals vaker. Hij heeft lak aan regels, dus ook aan de ongeschreven regels van de formatie. […]”

Dat is nogal een ongefundeerde beschuldiging die zo’n krant uit.

#2 Anton

Ik noem het gehele formatieproces een verrijking.

#3 Doortje Messing

Sommer ‘gebruikt’ hier, zo heb ik sterk de indruk, voor een groot deel (minus stuk over de ‘bestraffing van Rutte) van Jit Peeters, 9 september in NRC en nog steeds alhier uitgebreid publiek te lezen.

Net als dat stuk van een paar dagen geleden over ‘het Volk’ en de democratisering die niet meer bij Links maar bij Rechts zou zitten (een analyse die je al sinds de politieke geboorte van bijvoorbeeld Femke Halsema en de constitutionele toetsing zou kunnen maken, maar waar ook steevast erg veel tegen in te brengen is, bijvoorbeeld met behulp van het woord ‘emancipatie’), is Sommer dus weer eens niet bijster origineel. Goed schrijven kan hij wel. Daarom staat hij wat mij betreft terecht in de Volkskrant, maar onterecht gelinkt hier op Sargasso.

#4 ALO

@Tokkie 1
Er zijn ook mensen die moslims onterecht beschuldigen van het willen invoeren van de sharia in Bosnië. Met dat soort dom tokkievolk discussiëren wij uiteraard niet.

#5 Taco Zip

De meest rake opmerking is inderdaad van Van Gunsteren: ‘Nieuw staatsrecht komt tot stand met een incident en daarna discussie’. Al vrees ik dat die discussie er niet komt en dat tot de orde van de dag wordt overgegaan.

Wat maar niet duidelijk wil worden is waarom je geen minderheidskabinet kunt vormen zónder eindeloos met de ‘hoofdgedoger’ PVV te moeten onderhandelen.

Bovendien heeft Jit Peters geen verstand van het hedendaagse voetbal.

#6 KJ

Ik denk dat als deze formatie iets laat zien, dan is het dat de koningin met haar vuisten op tafel moet slaan in bepaalde gevallen: zij benoemt; het is haar regering. De volksvertegenwoordiging kan haar regering alleen maar wegsturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*