1. 1

  Helft van papieren Telegraafs ligt bij Marokkaanse snackbars en Turkse pizzeria’s. Maar bij McDonald’s mag je ‘m meenemen.

 2. 3

  lijkt me nogal een open deur.
  De tegen elkaar opgezette Henk & Ingrid vs Mo & Fatima zijn hetzelfde soort kleinburgerlijke fatsoenrakkers. De geschiedenis leert dat het bespelen van al die onderbuikjes door een handige volksmenner een lucratieve zaak is.

 3. 4

  In Saoedi-Arabië zijn er de laatste jaren ook al enige lichaamsdelen chirurgisch verwijderd op basis van het zelfde rechtsprincipe. (De misdadigheid is daardoor uiteraard niet afgenomen, maar daarom ging het niet.) In een recenter geval is de uitvoering van een soortgelijk vonnis afgeblazen omdat de gezamenlijke chirurgen in de stad weigerden bij iemand een oog uit te steken.

  Het enige ‘voordeel’ van dit soort vonnissen is dat het duidelijk de absurditeit laat zien van een rechtspraak op grond van bepaalde eeuwenoude teksten. Er bestaan overigens andere eeuwenoude islamitische teksten die dit ook onzin vinden.

 4. 5

  Ik vind het een prima zaak als slachtoffers van geweldsmisdrijven, of hun nabestaanden, die keuze in elk geval aangeboden krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat het een enorme stap voor de verwerking van een traumatische ervaring of een verlies kan betekenen, welke keuze dat slachtoffer ook maakt.

  Wat dat betreft kan Nederland nog een hoop leren van Iran.

 5. 8

  Een derde?..Statistiek ik wil statistiek Prediker, ik ervaar/weeg de reakties ietwat anders.;)

  onderbuiken equals godwin.

 6. 9

  Beetje kort door de bocht Prediker, weetje wat Sharia betekend?

  Mijn Iman/arabische taal leraar stampte het er bij mij in (bleek later een spion:(, inzicht hebben (met dat boekje als gids..aardse gids want op aarde is niks..)

  Moet het, individueel of vanuit de kudde, doen ok niet doen klapjes, gewenst..doen maar niet jammer dan, toegestaan, niet fijn, verboden waarbij het gevoel van de handeling (de intentie, ben je wel bewust wat je deed en opgegroeid) zwaar weegt.

  zoiets..vaag ikweetut maar alle boekjes zijn per definitie vaag.

 7. 10

  Gezien de reacties op de moord op Osama denk ik dat ze daarmee nog laag scoren ten opzichte van het gemiddelde in de Westerse Wereld.

 8. 11

  Ik ben ten dele voor de Sharia. Geen homos met hijskranen ophangen of overspelige vrouwen stenigen of zo. Maar wél (bijvoorbeeld) die dieven van de bouwfraude hun handen afhakken.

 9. 14

  Tja, waarom zou het ook anders zijn? Die mensen zijn als ze geboren worden precies hetzelfde als de mensen in Iran en dat uurtje maatschappijleer op het vmbo verandert daar niets aan.

 10. 15

  @8 Larie wil statistiek. Larie krijgt statistiek.

  Ik heb namelijk reacties zitten turven. Op het moment dat ik dit berichtje voorbereidde waren dat er in totaal 168. Die heb ik verdeeld onder ‘afwijzend’, ‘neutraal’ en ‘instemmend’.

  Tot ‘afwijzend’ heb ik alle reacties gerekend in de trant: ‘Barbaars’; ‘middeleeuws’; ‘Zie je wel, Geert heeft gelijk’; ‘Dit is nou de islam en dat krijgen wij hier straks ook’; ‘Als die vrouw dit doet, is voor haar geen plaats in Europa’; ‘Ghandi zei al dat oog om oog de hele wereld blind maakt’; of ‘Kijk, en daarom is Jezus beter dan Mohammed’.

  En dan kom ik op 72 afwijzende reacties.

  Tot ‘neutraal’ heb ik reacties gerekend als: ‘Ja, ik begrijp die vrouw wel, maar…’; ‘Aan de ene kant, aan de andere kant’; en reacties die de vinger legden bij hypocrisie van de negatieve reaguurders: toen Osama werd geliquideerd stonden ze immers te juichen.

  Ik heb 38 neutrale reacties geturfd.

  Tot ‘instemmend’ heb ik reacties gerekend als: ‘Prima, dat zouden ze hier ook moeten doen’; ‘Hier zou hij weggekomen zijn met een taakstraf’; ‘Wat nou barbaars? Hij wordt tenminste verdoofd, dat heeft ‘ie haar niet gegund’. Reacties met Achmed en Fatima-achtige namen heb ik niet meegeteld (waren er maar een paar overigens).

  En dan kom ik uit op 58 instemmende reacties

  58/168 x 100 = 34,5%. Dat is dus ruim een derde van de reaguurders die straffen volgens de sjaria klaarblijkelijk een prima idee vindt.

 11. 16

  Eerlijk gezegd vind ik het niet eens zo’n slecht idee. Voor Iran dan natuurlijk. In Iran is sprake van een zwakkere situatie van vrouwen en het gooien van zuur is er iets wat gebeurd. Wil je de onderdrukking van de vrouw opheffen, dan kan het misschien best een goed idee zijn om een zekere mate van wraak toe te staan.

  In ons eigen land is dit natuurlijk niet aan de orde, omdat het verminken en verblinden van vrouwen vanwege gekwetste trots slechts op heel beperkte schaal voorkomt. Geen noodzaak dus voor dit soort straffen.

 12. 17

  Er zijn heel simpele equivalenten, qua gevangenisstraf, voor iemand de ogen uit laten bijten, lijkt mij. Dat de lengte van die straf wat mij betreft voor Nederlandse begrippen dan weer wat aan de *ahem* hoge kant zullen liggen, dat spreekt voor zich.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren