Defintieve uitslag verkiezingen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Defintieve uitslag verkiezingen

Brinkman heeft één voorkeurszeteltje…

0

Reacties (15)

#1 Bismarck

@mouseover: Maar ook niet echt een zetel. Als hij op zijn eentje een lijst Brinkman had gevormd, was hij er met zoveel stemmen niet gekomen. Sterker nog, Rita pakt ruim twee keer zoveel stemmen.

#2 Jonas

Wat me opviel dat is dat elke gekozen VVD-er meer dan 1000 voorkeurstemmen had. Bij D66 bleken er 5 naast Pechtold ook wat populairder te zijn, maar bij PVV, CDA en PvdA zaten echt uitglijders. Bijvoorbeeld de vriend van links Nederland Haersma Buma (CDA, 600 stemmen of zo maar wel hoog staan, lachwekkend!

Had Rutte nu meer dan Cohen, allebei boven de 1,5 miljoen?

Bij de SGP houden ze van hiërachie: Van der Staay ruim 150.000 en nummer 2 de heer Dijkgraaf net 2000. Gelukkig geen derde zetel door lijstverbinding met de Christenunie.

#3 Teun

f@#k, de nummer 10 (BCG-consultant) en 11 (rechter) van de D66 lijst zijn mensen met hersens in hun hoofd. Nu is Dijkstra met voorkeurstemmen in de kamer gekomen op nr.10. Niet dat zij geen hersens in haar hoofd heeft, maar ik heb toch het idee dat het vooral haar journaal-naam is, die de doorslag heeft gegeven. Al bekend of ze hem accepteert?

#4 Erik

@2: Haersma Buma links? Ik heb de vent altijd ervaren als ’t meest bekrompen soort rechts dat ’t CDA maar te bieden heeft. Waarmee hij overigens tenminste nog een CDA-er is die ergens voor staat.

#5 Teun

@4 Inderdaad: Haersma Buma; de Fred Teeven van het CDA.

#6 Chris

@3

Ja, dat was een beetje de pest van de D66 lijst (hoewel, de rest is niet veel beter), een enorme berg ambtenaren en beroepspolitici en weinig anders. Dan zou je verwachten dat je ivm diversiteit van je fractie de buitenbeentjes wat hoger zet, maar dat hebben de leden kennelijk niet gedaan.

#7 Jonas

Nou dan is Haersma Buma niet beloond voor zijn krachtdadige inspanningen op het gebied van justitie. Dat hij aan de linkerkant in de CDA zou zitten was natuurlijk een grapje…

#8 Jonas

http://www.telegraaf.nl/binnenland/6959171/__Parlementarirs_die_t_niet_haalden__.html?p=2,1

Mei Li Vos, Krista van Velzen, Jan Schinkelshoek, Paul Kalma, allemaal weg!

#9 Bismarck

Mei Li is wel jammer.

#10 Erik

@8: Binnen hun partijen zeker niet de slechtsten, jammer.

#11 Joost

@9: Maar wat heet Mei Li nou gebracht?

#12 sander_1583

Yes John Leerdam OUT. Mei li Vos stond ook wel erg laag.
Krista van Velzen wilde zelf weg. Maar wel jammer. Deel niet haar ideen maar ze stond er oprecht voor.

#13 Jonas

@11. Goede vraag, overigens bij elk kamerlid kan je die vraag wel stellen, maar ze schijnt een wetsvoorstel op ondernemingsraden er doorheen gekregen te hebben. (?)

#14 Jonas

Afscheid van de 2e kamerleden. Veel ridders, want het heeft mevrouw van Ambsberg weer veel behaagd. Vrijwel allemaal CDA-ers. Nu afscheid Jan Marijnissen.

#15 DarkSkywise

@9: Mei Li kwam na de vorige verkiezingen pas in de Kamer nadat van de PvdA een aantal Kamerleden naar het kabinet waren weggepromoveerd.

Volgens mij komt het nog wel goed. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*