1. 6

  @5 Omdat een journalist een interview heeft met Bin Laden (bijna een decennium voor 9/11) is hij een propagandist voor Al Qaeda? Naast dat je of een gek moet zijn of een grote hekel aan die journalist moet hebben om zoiets te schrijven, wat moet dit krantenknipsel in deze draad over Syrië? (En kun je als je die bewering belangrijk vindt ook linken naar het artikel ipv alleen naar het plaatje, want zo is die tekst niet terug te vinden.)

 2. 7

  @6: Kalief; Robert Fisk werd hier (en elders) met betrekking tot Syrië in het verleden wel eens opgevoerd als een autoriteit in onafhankelijke berichtgeving.

  Robert Fisk heeft hele goede dingen gedaan maar regelmatig slaat hij ook de plank goed mis, daar was dit een illustratie van.

  Wat betreft Syrië slaat Fisk ook de plank goed mis, komt hij over als pro Assad, maar dat komt ook mede omdat hij van de oude stempel is en alleen bronnen wilt gebruiken die hij heeft gesproken, aan internet doet hij niet.

  Ik heb geen borderline, mensen zijn niet alleen maar goed of fout op uitzonderingen na maar die hebben het daar zelf ook echt naar gemaakt.

  Had dit eigenlijk willen posten in een oude topic waar Fisk wordt aangehaald maar die zijn allemaal gesloten.

 3. 8

  @6: Gewoon de tekst even googelen, dan weet je wat de bronnen zijn van gbh:

  http://yallasouriya.wordpress.com/2014/01/22/jadbantha-robertfisk-whos-defending-mass-murderer-assad-was/

  http://themuslimissue.wordpress.com/2013/12/18/jew-hater-robert-fisk-reports-on-the-christian-genocide-in-syria/

  https://twitter.com/JadBantha/status/426104707510071296

  http://cifwatch.com/2013/09/01/robert-fisk-finds-zionist-smoking-gun-in-likely-u-s-attack-against-syria/

  Je moet wel heel erg naief zijn om niet te herkennen waar die stroom van linkjes die gbh altijd geeft vandaan komt. Vroeger las je hier regelmatig reacties van AdriePVV,

  tegenwoordig hebben we te maken met gbhasbara

 4. 9

  Assad behoort tot een minderheid binnen een minderheid, waarom wint hij dan steeds de verkiezingen? Hier klopt iets, temeer daar ik nog niets gelezen heb over eventuele verkiezingsfraude, iets wat voor de hand zou liggen.

  Mag ik concluderen dat Assad helemaal niet zo slecht ligt bij het grootste deel van de bevolking?

 5. 10

  Het korte antwoord @justHarry: omdat Syrië al jarenlang een dictatuur is.

  Een wat langer antwoord:
  Hoe wint een dictator verkiezingen? Door een grondwet te hebben die stelt dat de Baath-partij de leidende rol heeft in het land en mensen zich alleen kandidaat kunnen stellen als ze lid zijn van die partij. Door ook vast te leggen dat het de president is die de vice-president, de minister-president en de raad van ministers benoemt. Door tevens vast te leggen dat de president opperbevelhebber is van het leger én secretaris-generaal van de Baath-partij. Door nagenoeg alle politieke partijen te verbieden en de partijen die nog wel zijn toegestaan zoveel mogelijk aan banden te leggen. Door ervoor te zorgen dat je op cruciale plaatsen zoveel mogelijk partijleden benoemt, het te verbieden om je lidmaatschap van de partij op te zeggen. Door op het lidmaatschap van een aantal partijen de doodstraf te zetten.
  Door een grootschalig netwerk van veiligheidsdiensten te hebben met tienduizenden medewerkers en burgerinformanten, waarbij niemand niemand meer vertrouwt (denk aan de Stasi). Door elke oppositie in de kiem te smoren, onder meer door willekeurige arrestaties, langdurige detentie en speciale rechtbanken.
  Door de noodtoestand uit te roepen en die al sinds 1963 te laten bestaan en elke uiting die indruist tegen de beginselen van de revolutie te verbieden. Door kritiek op de president, zijn familie, de Baath-partij, de strijdkrachten en het regime te verbieden. Door critici te beschuldigen van hoogverraad en hen te martelen. Door voorvechters van mensenrechten het leven zuur te maken, hen te verbieden uit te reizen, te arresteren. Door ervoor te zorgen dat de pers zoveel mogelijk in handen is van de staat en overige media te controleren. Door het internet te controleren, onder meer met door het westen daartoe geleverde software. Door mensen van specifieke groepen zoals de Koerden, speciale ID-kaarten te geven zodat ze altijd herkenbaar zijn.

  Binnen die context vinden elke 7 jaar presidentsverkiezingen plaats. Waarbij Bashar Al-Assad dan de enige kandidaat is. Dan heb je dus drie opties: je stemt op Assad, je stemt blanco of je stemt niet. En dan krijg je dus uitslagen waarbij de zittende president 97 procent van de stemmen haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren