De Tocqueville en de tirannie van de meerderheid

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (4)

#1 parallax

Tokkieville?

#2 Napoleon

Zo kreeg ik inderdaad laatst te maken met een dame van 65+ die beweerde dat zij betaald werd uit het PGB van haar man voor de zorg die zij hem verleende. Dat is toch eigenlijk bizar.

#3 piet

typisch dat Rutte zo gek is met die man. Dat hij als liberaal tegen centralistisch bestel is dat snap ik nog wel, maar de ‘piëtistische gewetensvolheid’ mis ik dan weer. En de vrijage met de zelfbenoemde ‘vox populi’ (of Tokkieville zoals Paralax zegt) zou hem dan helemaal tegen moeten staan.
De vrije-markt mythe dat ‘welbegrepen eigenbelang’ haaks kan staan op kortzichtig egoïsme, nou ja dat is hem dan vergeven. Geloofswaanzinnigen heb je in alle soorten.

#4 Dick

@2:
Vind je? Het PGB is voor het inkopen van zorg. Je eigen vrouw of man kan dus ook gewoon op jouw loonlijst staan. PGB krijg je niet zomaar dan mankeer je echt wel wat.
Het klinkt wat vreemd, dat ben ik met je eens maar er is geen verschil of zijn vrouw of een ander het doet. Realiseer je dat ook zij 24 uur perdag paraat moet staan en er fikse beperkingen zijn in haar persoonlijke leven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

| Registreren

*
*
*