De rechtspraak wordt geprivatiseerd

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (17)

#1 gronk

Snel procederen nu ’t nog betaalbaar is!

#2 Tjerk

#1
Je kunt ook gewoon een verzekering afsluiten? Het probleem zit hem dan ook niet in de proceskosten, maar in het feit dat er zoveel regels zijn (lokaal, nationaal, europees).

#3 gronk

het probleem zit ‘m d’r in dat het voor grote bedrijven en overheidsinstellingen te lucratief is om ‘fuck you’ te zeggen tegen consumenten/kleine klanten.

#4 Richard E

dat de rechtspraak minder toegankelijk wordt is heel erg enzo, maar privatisering is toch echt iets compleet anders. Verander die kop eens.

#5 KJ

Gaan ze ook reclame maken ? Komen er vergelijkende consumenten-onderzoeken naar waar je je uitspraak het beste kunt kopen ?

#6 Cracken

These courtroom proceedings are brought to you with limited commercial interruptions by Coca-Cola; The refreshing drink for every defendant!

#7 L.Brusselman

Voor mensen aan de onderkant is het bovenstaande scenario al jaren de praktijk.Het is voor mensen met een uitkering of minimumloon al jaren ondoenlijk om te procederen,bij hen bestaat allang het idee dat zij van de rechtsstaat zijn uitgesloten.

#8 Sikbock

nou, nou, 30 eurootjes bij het bureau voor rechtshulp of bij een reguliere advocaat een toevoeging aanvragen. Dat brengt de “kansloze” vaak al een stuk verder.. er is geen land ter wereld waar de minvermogende zo’n goede toegang heeft tot rechtshulp als in Nederland

#9 Harm

Onzin: in Brazilie is dat gratis.

#10 Harm

Overigens is ie daarna nog net zo kansloos.

#11 zaz

@Richard E aangezien die krankzinnige beredenering niet door Dimitri maar door Jensma in het bewuste artikel wordt gemaakt, hoop ik dat de kop niet wordt aangepast:
“Het kabinet wil de rechtspraak nu kostendekkend maken: wie de rechter wil spreken moet er zelf voor betalen. Daarmee is de rechtspraak dus geprivatiseerd.”

Overigens valt er nog best wat te zeggen over de privatisering van rechtspraak. Er wordt steeds meer ge-bemiddeld door mediators, arbiters, en de Rijdende Rechter. En dat is ergens echt erg. Maar inderdaad, een hele andere discussie.

#12 piet

TV-quiz anno 2015:
*3e prijs – een auto (niet zo gewild want te duur om te rijden)
*2e prijs – 50m2 zonnepanelen

en TralalaTromgeroffelSnaredrumGong
*1e prijs – 5 jaar rechtsbijstand!

Ik ga er van uit dat de prijzen voor rechtsbijstandsverzekering niet hetzelfde zullen blijven bij deze ontwikkeling. En alleen al het dreigen met een zaak zal lucratief blijken, alle niet-draagkrachtigen/onverzekerden zullen gelijk inbinden bij het vooruitzicht de proceskosten te moeten betalen…

#13 esgigt

Ik zie het al helemaal voor me als een geprivatiseerde rechtspraak straks ook een beursgang maakt. Krijgt de aandeelhouder invloed in de rechtzaal… Eerst de democratie dan maar privatiseren.

#14 Cracken

@13
En dan met oliegeld alsnog de sharia invoeren op een aandeelhoudersvergadering? :)

#15 Harm

De democratie is al geprivatiseerd, het gaat nu om de rechtsstaat.

#16 zaz

ok privatiseren betekent anno 2011 dus niet alleen verzelfstandigen van overheidstaken naar de private sector maar blijkbaar ook: “ergens-geld-voor-vragen”. Als de definitie zo ver wordt opgerekt; is privatiseren ook niet erg meer. loonbelasting, btw, leges, allemaal geprivatiseerd…

#17 Harm

@16 – waar haal je het vandaan….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*