De EU is er voor de mensen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Grapje. In de marge van de speech van Tsipras heeft het Europees Parlement ingestemd met het vervolg van de TTIP onderhandelingen waarvan de ISDS (de oncontroleerbare tribunalen waarin bedrijfsleven de dienst uitmaakt en die democratische staten onderwerpen aan bedrijfsbelangen) onderdeel uitmaakt. Wel weer een flutcompromisje waarin de ISDS op termijn moet worden veranderd. Duh.

Open artikel

Reacties (13)

#1 Niet JeZus

* haalt hooivorken en fakkels uit de kelder

#2 Matthijs2

Onbegrijpelijk.

#3 willem visser

@2: Doe niet zo raar joh.
Knap staaltje plastische chirurgie:
‘In het compromis ontbreken zowel de termen ISDS als de naam van het handelsverdrag zelf: TTIP. Sociaaldemocraten kunnen zo zeggen dat ze het arbitragemiddel hebben gestopt en de Commissie kan staande houden dat ze het in een gemoderniseerde vorm heeft gehandhaafd’.
Iedereen (nou ja; bijna iedereen) blij naar huis met een sociaal-democratisch aangenaaid oor.
Nog wel een restantje PvdA-verzet: ‘Nederlandse sociaaldemocraten, onder aanvoering van Agnes Jongerius, stemden tegen het compromis’. Een kat in het nauw…

#4 Matthijs2

@3: wat bedoel je?

#5 Joop

Net een mevrouw van D666 voor de radio die vertelde dat het een noodzakelijke vernieuwing was, van oude dingen die eigenlijk al bestaand beleid zijn, omgieten in nieuwe vormen die gunstiger zijn voor ons Europeanen. Dus u mag weer rustig verder slapen lieve mensen.

#6 willem visser

@4: Wat ik bedoel is dat men in het Europese Parlement blijkbaar denkt dat als je de dingen maar niet bij de naam noemt, het net lijkt alsof het om iets anders gaat. Met andere woorden: wij, de burgers van Europa, zijn een stelletje randdebielen die je alles wijs kunt maken.
Met die mentaliteit wordt het dus nooit wat met Europa.
Bovendien ben ik bijzonder verbaasd dat de PvdA eindelijk eens ergens uit de pas loopt en zowaar een heus standpunt heeft en dat zelfs als het op stemmen aankomt handhaaft! Hadden ze in Den Haag ook wat vaker moeten doen!

#7 9″ Nails

@1: leuk hoor, de mensen die dat steeds schrijven/roepen, maar maar dan wat nutteloze opmerkingen op een margeblogje is het niet.

#8 Matthijs2

@6: ok. Helemaal mee eens. Onbegrijpelijk hoe de belangen van europese burgers aan de kant gezet worden. Onbegrijpelijk hoe slecht, hoe kwaadaardig die parlementaries blijken te zijn, zelfs de “sociaal-democraten”.

#9 Henk van S tot S

@8:
Zal best de nodige penningen gekost hebben ;-)

#10 Echwaar?

@8:

Onbegrijpelijk hoe slecht, hoe kwaadaardig die parlementaries blijken te zijn, zelfs de “sociaal-democraten”.

Is dit zo onbegrijpelijk? Als men in alle ijver en goede bedoelingen instituten optuigt met veel macht, hoe gek is het dan dat allerlei psychopaten zich aangetrokken voelen tot die macht als vliegen tot de stront, en dankbaar gebruik zullen maken van die macht?

#11 Niet JeZus

@7:

..maar maar meer dan wat nutteloze opmerkingen op een margeblogje is het niet.

Pff man [of vrouw..] ik zit tot over m’n ellebogen in de revolutie!
[img]http://i.imgur.com/TOWUrRO.jpg[/img]

#12 Jules Vismale

De titel van dit artikel bekijk ik liever met andere ogen en daar vergis ik mij, net als talloze andere Europeanen vast niet in. Tegenwoordig zijn de mensen er alleen maar voor de gehate EU zoals de Farizeeërs en schriftgeleerden de Sabbath misbruikten om joden aan nutteloze en strenge regels te onderwerpen. De dag des oordeel zal toch niet lang op zich laten wachten wat de EU betreft want deze komt en gaat maar de Europeanen blijven gewoon bestaan.

#13 clismo

@12: je bent het uitroepteken na de uitsmijter vergeten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*