‘De chemie tussen VVD en PvdA lijkt uitgewerkt’

Tien punten voor het cliché, maar afgezien daarvan toch een lezenswaardig verhaal over de toenemende spanningen tussen PvdA en VVD.

Wat op de achtergrond meespeelt, zijn de komende Statenverkiezingen. De PvdA wil de onvermijdelijke nederlaag beperken door zich meer links te profileren. En tegelijkertijd wordt de PvdA, dankzij het (ongetwijfeld) afnemende aantal zetels in de Eerste Kamer, als coalitiepartner steeds minder interessant voor de VVD.

En dan krijg je dus spanningen.

Open waanlink

 1. 8

  Is er verdorie nog een links alternatief? Volgende verkiezingen worden een klinkende overwinning van rechts, een meerderheid van VVD, CDA en PVV.
  Dit terwijl we meer last van de crisis hebben dan andere landen en de zorg en verzorgingsstaat nu radicaal worden afgebroken door de VVD en haar hulpjes. Daarnaast is de crisis zelf natuurlijk ook een gevolg is van een zwaar terugtredende overheid.

  De kwaal en het niet-werkende medicijn voor de crisis zijn van rechtse signatuur en “links” wordt electoraal afgestraft. Dit land verdient ook niet beter.

 2. 9

  Dit kabinet rechts? De verhoging van ongeveer iedere belastingkorting is echt een links ding. Wat had Rutte ook al weer gezegd voor de verkiezingen. Werken moest lonend zijn en de hypotheekaftrek was heilig. En precies die zaken liet hij per direct vallen toen de gelegenheid voor een coalitie zich voor deed.

  Op links zijn er alternatieven voor PvdA, op rechts niet. Misschien dat daarom de PvdA krimpt.

 3. 10

  @9: je zou er bijna intrappen. Net als dat de VVD toch zo voor een kleinere overheid zegt te zijn, maar bij elke regering waar de VVD onderdeel van is, de overheid in omvang en regeltjeswaanzin juist enorm toeneemt. En daarnaast claimt de VVD (en de media) nog steeds om onverklaarbare redenen dat de VVD liberaal is. De leugen regeert bij die partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren