1. 2

  Bij mij levert ‘climate gate’ ook niks op in de suggestions.

  Verder logisch, Google is al lang geen zoekmachine meer, maar een advertentiekanaal.En climategate zit op dit moment aan de verkeerde kant van het verdienmodel.

 2. 10

  Donder toch op zeg. Alsof climate gate opeens een searchterm is die honderdduizenden hits moet opleveren.

  Hij staat niet tussen de suggesties, omdat het aantal mensen dat daar meer bezig is op 1 hand te tellen is.

 3. 11

  Flauwekul natuurlijk.
  Maar kijk nou eens naar de volgende twee links:

  http://www.nujij.nl/google-censureert-climategate.7259240.lynkx
  en
  http://www.wijwetenalles.nl/e20696973-google-censureert-climategate.html

  Allebei van pagina 10 van de zoekresultaten. Op deze manier wordt het een zichzelf versterkende loop. En daar zou Google wel wat aan moeten doen. Al die sites die naar elkaar verwijzen met onzinpagina’s die nergens over gaan met alleen het sleutelwoord erin.

  Zo gaat Googlevanzelf down the drain.
  De referentietechniek om het nivceau van een pagina te bepalen wordt zo een boemerang. En die komt hard aan dadelijk.

 4. 13

  Hahaha! Die nujij-link verwijst naar een stukje van danny op fok, die daar een hetze loopt te voeren tegen klimaatverandering omdat-ie vreest dattie anders z’n plasmascherm kwijtraakt en z’n servertjes die z’n site ophouden, en-ie terug moet naar de BCC voor z’n dagelijks brood.

  Of nee, hij doet ’t voor de pageviews. Moslimbashen en de populistische golf berijden is blijkbaar alweer over z’n hoogtepunt.

 5. 14

  Het was altijd heel makkelijk om redelijk bovenaan in google searchresults te komen als je dat wenst. Gewoon een naam/woord in je stukje herhalen.
  Ik stond bij google.nl een tijd op 1 met de term “gehangen kind” omdat ik altijd hetzelfde zinnetje elke dag heb staan. Maar ze werken wel voortdurend aan de search vanwege de “slimme reclames” , tegenwoordig is het op 1 komen moeilijker.

 6. 15

  Als je merkt dat climategate niet in de top 10 google suggesties voor “climateg” staat, maar wel bij “climate”, en je eerste reactie is “censuur!” en niet “hmm, misschien zoeken de meeste mensen de woorden met een spatie ertussen” of “misschien vinden mensen het toch niet zo belangrijk”, dan mag je wat mij betreft oprotten en vooral iets anders gaan doen dan het internet vervuilen met je paranoide onzin.

  (trouwens, iedere googlekenner weet dat google verschillende servers kent, en afhankelijk van z’n bui andere resultaten laat zien, ook ouder of nieuwer)

 7. 18

  @16: humor dat verhaal achter de link. Ik haal even aan: “And lest anyone doubt how big this story is, now Sarah Palin has weighed in.”

  Als Palin er iets over zegt, dan móet het wel belangrijk zijn!

 8. 19

  Wat sommige bloggers hierboven niet hebben begrepen is dat het gaat om het lijstje van suggesties dat Google presenteert als je een paar letters intikt: b.v. “cli”, dan zou er automatisch een woord moet verschijnen dat zeer vaak voorkomt, zeker als het 28 miljoen hits geeft, zoals *climategate”; maar bij dat woord gebeurt dat pas als het helemaal heb ingetikt; andere woorden met veel minder hits worden wel gesuggereerd. Tik je bij Jahoo. com “cli” in dan is de eerste suggestie die verschijnt ……: [goed zo, je raadt het al!] P.S. Al Gore speelt een rol in Google.

 9. 20

  Op fok.nl loopt deze discussie al een tijdje en ik controleer zelf al een week de stand van zaken.
  Het aantal hits voor climate gate was op 28-11-2009 al 11.500.000, gisteravond was dat 2880, even later 30.000.000 en vandaag is het om 18:42 28.600.000
  Er is dus duidelijk iets vreemds aan de hand.
  Op yahoo vind ik Nu al 63.800.000 hits.
  overigens hoevde ik gister alleen “cli” in te toetsen en vandaag “climate ga” voordat de optie gegeven wordt op Yahoo. Dus hier wordt ook antie beleid gevoerd.
  Dit zal nog wel 2 weken aanhouden denk ik.
  Prima, worden mensen wakker en krijgen ze door dat je de overheid niet kunnen vertrouwen.
  Trek deze enorme beerput maar eens open!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren