Coalitie virtueel op 29 zetels

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Voor wie een beetje heeft opgelet, is dit al lang geen verrassing meer. Maar het is toch op zijn minst opmerkelijk te noemen.

En alls de peilingen een beetje kloppen, hebben de coalitie plus ‘constructieven’ straks ook geen meerderheid meer in de Eerste Kamer.

Open artikel

Reacties (13)

#1 Jack Random

Wat natuurlijk des te meer reden is om elkaar angstvallig en stevig vast te houden, en nieuwe TK-verkiezingen te vermijden, om zo lang mogelijk op het pluche te blijven zitten.

Maar goed, veel van die verloren zetels gaan naar clubs als D66 (VVD afdeling onderwijs en bestuur) en de PVV (VVD afdeling NSB), en da’s toch ook geen verbetering.

#2 Henk van S tot S

Mooi!
Nu maar hopen dat ze deze mooie score nog ruim 4 weken vast houden ;-)

#3 Joop

Mooi he, de kiezer vindt 80% procent dat de Grunnegers gecompenseerd moeten worden, en de gaswinning omlaag moet. Wie gaat dat betalen? Dezelfde kiezer. Sukkels.

#4 zazkia

Ja ik begin steeds meer te denken: Onder Rutte komt blijkbaar al die corrupte troep naar boven… Laat m dan nog maar even zitten.

#5 Joop

Je kan het beste thuisblijven, of een kleine partij stemmen, nog meer verdeeldheid, nog meer partijen nodig voor een meerderheid, nog meer onbestuurbaarheid, goed voor de status quo.

#6 Le Redoutable

@ Jack Random

Ooit zat een nog een beetje VVD in de PVV tegenwoordig is het de SP light, hun kiezers zijn vooral overlopers van de SP en de PvdA.

#7 Henk van S tot S

@3:
Nee dat wordt gedaan van de “Aso-belasting” die wordt geheven op sukkels die alleen lusten en geen lasten willen ;-)

#8 su

@6 Zolang de enige echte lid van het partij en enige beleidsbepaler nog altijd een oud-VVD’er is die jarenlang de pluche bekleedde voor het partij is dat bullshit. Bij de PVV boeit het niet waar de kiezers vandaan komen, want ze hebben toch geen hol te zeggen.

#9 Jack Random

@6: De PVV is vanuit de VVD opgericht om de ontevreden kiezer weg te houden bij de SP, zodat er geen georganiseerd verzet tegen de neo-liberale VVD-ideologie kan ontstaan.

#10 Grolschje

@9
Ze richten zich op de domme kiezers. Die moet je inderdaad bij de SP weghalen.

#11 Sasha Berkman

@10: Mensen die op de SP stemmen lijken me slimmer dan de rest, met u welnemen.

#12 Bernard Weiss

@6: Probeer het nog eens, nu in het Nederlands….

#13 AndreSomers

@8: Dat hebben de kiezers natuurlijk bij geen enkele partij. De enigen met inspraak zijn de leden, en de invloed daarvan verschilt nogal van partij (-afdeling) tot partij (-afdeling).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*