Chaos na nieuwe ‘executive order’ Trump

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Trump ontzegt met een pennestreek 134 miljoen mensen de toegang tot de VS, ook degenen die al visa hebben, of een dubbele nationaliteit. Hij haalt 9/11 en de recente aanslagen in de VS aan als reden, maar geen enkele van die aanslagplegers kwam uit de deze 7 landen.

Open artikel

Reacties (6)

#1 Elmer

Laat dit het begin zijn van het einde van Trump.

#2 Micowoco

http://news.groopspeak.com/breaking-trump-reverses-key-part-of-immigration-order-amid-pushback-admits-he-went-too-far/

@1: Ja, maar dan wordt het niet minder eng onder Pence. Homo’s vinden dan nergens meer een baan, vrouwen die een abortus hebben ondergaan, gaan het gevang in etc.
Het is overigens een complottheorietje dat je vaker hoort; dat de kliek rond Pence op een impeachment van Trump aanstuurt om straks de handen vrij te hebben.

#3 AltJohan

“It’s working out very nicely,” Trump said. “You see it at the airports, you see it all over.”

#4 rongvk

@2 Het intrekken van een deel van de keutel wat betreft mensen met een geldig visum maakt het alleen maar onduidelijker.

Immigranten wie de toegang destijds is toegezegd ZONDER “extreme vetting” worden nu blijkbaar toch geen nationaal veiligheidsrisico geacht, terwijl Trump blijkbaar geen dag langer kon wachten met de invoering van dit decreet omdat het huidige “vetting” beleid onvoldoende veiligheid bood.

Hoewel ik het decreet abject vind, was het origineel tenminste wel in die zin consequent.

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen zich beginnen af te vragen of Trump’s adviseurs ónbedoeld of bédoeld incompetent zijn…

#5 Bismarck

@4: Maar waarom dan geen ban op Saudi’s? Daar komen toch vooral de terroristen vandaan (toch in ieder geval bijna allemaal die van 11-9).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*