1. 1

  Ach, het doet wel weer wat aan het CDA denken wat ik vroeger gewend was. Heel veel mooie woorden die erg makkelijk op verschillende manieren interpreteerbaar zijn, maar die vooral een beetje zalvend moeten werken. Alles lijkt niet op scherp te staan, het is geen zwart-wit, geen vlees noch vis en we moeten vooral veel samen doen. Maar als ook na verkiezingstijd het CDA blijkt wat ik gewend was en ze krijgen weer wat in de melk te brokkelen, dan komen de contrasten vanzelf weer naar boven en krijgen we te zien dat we net als altijd met een modaal-rechtse partij hebben te maken die zich keihard zal inzetten voor alle landbouwers. Veel vlees en vis!

 2. 2

  En wat is dat voor een titel, “Kiezen en Verbinden”? Gaan we weer terug naar oude telefooncentrales? Of gaan we de medische kosten drukken door tandartsen lager op te leiden, met dito gevolgen?

 3. 6

  Vice-premier Maxime Verhagen stelde na afloop van de presentatie van het CDA-rapport zich ‘buitengewoon te kunnen vinden’ in de visie. “Hoe de ideeën uiteindelijk zullen worden vertaald in plannen, is stap twee”, voegde hij toe.

  Precies wat ik schreef in #1. Dus ‘stap twee’ gaat als vanouds rechtsaf. Leuk dansje, meneer Verhagen.

 4. 7

  Ik zag van de week een peiling onder CDA kiezers waaruit bleek dat de aanhang van de partij mogelijk nog veel verdeelder is dan dat we denken. Zoiets als 40% voor de huidige rechtse lijn, 40% voor een meer menselijke maat a la De Geus en 20% watjes die zich door welke leider dan ook laten omkletsen (de getallen kloppen niet, maar voor het gevoel).

  Normaalgesproken zou dat het einde moeten zijn, maar het CDA verbaast me telkens weer met nog een wederopstanding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren