CDA gaat praten met VVD en PVV

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 Jonas

Als ik het goed begrijp gaat Wilders nu zijn knopen tellen in hoeverre hij tegemoet wil komen aan de eisen van het CDA. Zeer begrijpelijk dat het CDA om de onwil bij een groot gedeelte van de achterban weg eventueel weg te kunnen nemen daarmee begint.

#2 Bismarck

Dit lijkt me alleen een kans van slagen te hebben als de PVV zich gedraagt als een tweede VVD: Alle linkse en al te moslimbashende standpunten laten varen.

#3 Jonas

Bismarck, dat is zo n beetje alles waarom mensen op de PVV hebben gestemd.

Wat me wel opvalt is dat er veel ontevreden kiezers zijn die terecht/onterecht zaken zien waar de ‘politiek’ voor verantwoordelijk voor is en waar ze de PVV als tegenpartij voor stemmen.

Het lijkt me dat er in de huidige bestuurlijke elite ook eens best gedacht mag worden: doen wij misschien iets fout waardoor de burger zo raar reageert met de verkiezingen.

#4 Bismarck

@3: Tja, Geert wil graag regeren (zegtie). Dat gaat echt niet lukken zonder dat ie meegaat met de AOW naar boven en een groter eigen risico zorg (vanwege VVD) en geen hoofddoekjes belasting of moslimscholenverbod (vanwege CDA). We zullen zien hoe graag hij echt meeregeert.

#5 pedro

Zo lang ze het maar niet tot een gedoogsteunkabinet laten komen, vind ik het best. Bij gedoogsteun laat de gedogende partij het kabinet vallen, zodra ze er zelf gunstig voor staan in de peilingen. Zoiets is mee een mes op de keel dan welwillende ondersteuning.

#6 Mark

Een gedogende partij kan een kabinet niet zelf laten vallen, dat kan alleen indirect.

#7 pedro

@6: formeel juist, maar zodra de steun opgezegd wordt, is het kabinet in gevaar.

#8 Bismarck

@6: Ik zie bij een gedoogsteunkabinet nog niet de oppositie een VVD/PVV kabinet redden als CDA de steun intrekt. Ik ben er vrij zeker van dat een motie van wantrouwen van de hele oppositie behalve SGP ondersteuning krijgt.

Wat mij betreft heeft een gedoogkabinet (liefst CDA) mijn voorkeur, want meer kans op vallen. Persoonlijk denk ik dat een kabinet VVD/PVV/CDA namelijk niet goed voor het land is, dus hoe korter ze schade aan kunnen richten (en broodnodige hervormingen/koerswijzigingen tegen blijven houden) hoe beter.

#9 Erik

@8: Ik weet natuurlijk niet of ons dezelfde hervormingen en koerswijzigingen voor ogen staan, maar ik deel je koalitievoorkeur als je bedoelt dat het CDA de gedogende partij is.

Probleem is denk ik dat de formateur(s) en partijleiders het snel vallen van het kabinet niet hoog op hun prioriteitenlijstje hebben staan (mogelijk moet ik voor Verhagen een uitzondering maken, kon hij wel eens onze enige hoop zijn; in dat geval:”Go Maxime!” Nooit gedacht dat ik dat nog ’s zou zeggen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*