C&A en Derek Sauer winnen veiling NRC

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

C&A en Derek Sauer winnen veiling NRC

Beloofd dat NRC niet hoeft op te draaien voor verliezen Het Gesprek.

0

Reacties (14)

#1 BP

Zo, nu heeft een van de financiers van de SP een krant (NRC) en een TV-omroep (Het Gesprek). Maar hier mag je niets van zeggen, zoiets is alleen kwalijk als het in Italië gebeurt.

#2 Martijn

@1: Daar mag je gerust wat van zeggen. Inderdaad geen goede zaak. Verschil met Italië is wel dat er geen sprake is van een (bijna) mediamonopolie. Verzachtende omstandigheid is dat de familie Brenninkmeijer nou niet bekend staat als een dynastie van rode rakkers.

#3 Mark

Het wordt duidelijk dat er eens goed gekeken moet worden naar de financiering van politieke partijen. Niet alleen de PVV blijkt verdacht.

#4 BP

De naam van de nieuwe krant: het NRC&A

#5 Sjaak

#1 en #3

wat een onzin. De jaarrekening van de SP is, omdat het een vereniging betreft, gewoon openbaar.. daaruit is nog nooit gebleken dat er extreem veel geld kwam van externe geldschieters!

#6 BP

@Sjaak. Derk Sauer c.s. hebben bij de vorige verkiezingen advertenties van de SP betaald o.a. via Stichting de Initiatieven van Harry de Winter. Deze bedragen zul je niet terug vinden in de jaarrekening van de SP.

#7 Eurocraat

Volgens mij zag ik rond de laatste verkiezingen de naam van Harry de Winter onder een GroenLinks-advertentie staan.

#8 Eurocraat

Zelf maak ik me overigens ernstig zorgen om de grote greep die GroenLinks via de Rosemuller-Vendex-lijn op de Nederlandse detailhandel heeft.

#9 BP

@7. Je hebt gelijk. De truc met “de Initiatieven” was bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen.

#10 Sjaak

Weet je zeker dat je je niet vergist: hier, hier en hier.

Ik zie eerlijk gezegd niet echt het gevaar. Er zijn gewoon een hoop Nederlanders die de SP hoog in het vaandel hebben staan. En waarom ook niet. De SP heeft ook een aantal panden, waarvan sommigen ook zijn gesponserd door vermogende partijleden. Volgens mij wordt daar nooit geheimzinnig over gedaan!

Maar goed.. behalve dat de advertenties waar jij aan refereert uit de verkiezingen van 2003 waren.. lijkt het me stug dat Derk Sauer van de NRC een SP-krant gaat maken. Allereerst is de krant overgenomen door: Het gesprek en Egeria, waarbij de invloed van de SP gering is. Overigens is het personeel, zoals te lezen is in de NRC, blij dat ze hun onafhankelijkheid kunnen behouden en mogelijk ook kunnen uitbouwen! Het ergste wat er kan gebeuren is dat de C&A of de SP goedkoper advertenties kunnen plaatsen, maar de kans daarop is volgens mij zeer gering!

#11 Jonas

Vanaf vandaag een proefabonnement genomen, eens kijken wat voor een krant het intussen is geworden.

#12 Robbie

Het verschil met Italië is dat het staatshoofd ook de media in handen heeft. Derk Sauer is geen staatshoofd, hij is sympatisant van de SP. Verder is de finaciering van de SP openbaar, dus maak je niet zo druk!

#13 pedro

Zozo. Heeft de SP nu het NRC en Het Gesprek volledig onder controle? Waar moeten we dan onze informatie nog vandaan halen, nu alle krantenconcerns en alle tv zenders in handen van de SP zijn?

Of is de vergelijking met Italië, waar Berlusconi zo goed als alle tv zenders en de meeste kranten in handen heeft, misschien een beetje overdreven?

#14 Jonas

Volgens een correspondent in London is het daar nog gekker. De Liberal-democrat wordt afgemaakt tot beschuldigingen van nazisme aan toe. Vrijwel alle kranten (mediamagnaten) hebben een uitgesproken politiek voorkeur (labour of conservatief) en ziet de lib-dem dus als een bedreiging.

In Nederland is dat totaal anders, maar kan je veelal tussen de regels door wel bepaalde politieke standpunten ontwaren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*