Buitenlandse werknemers zijn snel weer uit Amsterdam weg

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Buitenlandse werknemers zijn snel weer uit Amsterdam weg

Gebrek aan gastvrijheid en slechtgemanierdheid worden als belangrijkste redenen genoemd.

0

Reacties (11)

#1 jg

ik neem aan dat er in zo’n onderzoek rekening mee wordt gehouden dat veel van die ex-pats sowieso maar voor een beperkte periode in amsterdam komen werken?

#2 vandyke

Ik kan het me heel goed voorstellen. De houding tov mensen van andere herkomst wordt steeds walgelijker. Nederland als internationaal centrum zal snel gaan verdwijnen.

@1 Dan zouden ze niet als reden opgeven: “Gebrek aan gastvrijheid en slechtgemanierdheid worden als belangrijkste redenen genoemd.”

#3 Jonas

Belachelijk de reacties bij Het Parool. Het gaat om 25% van de expats, daarvan heeft wellicht het hoogste percentage van 30% daarvan onvriendelijkheid enz als reden opgegeven.

#4 Jonas

In deze tijd van recessie worden er gemiddeld meer mensen ontslagen. Ook expats. En ontslagen mensen klagen altijd over de werkgever, en andere dingen buiten zichzelf.

#5 Erik

@2: Ach kom op zeg, ik ben een blonde nederlander, maar ik ervaar Amsterdammers al zo. En dan vergelijk ik ze dus met inwoners van andere nederlandse steden.
En om nederlanders gastvrij te noemen moet je behoorlijk ver gaan in je begripsverruiming. De nederlandse direktheid wordt nogal ’s als bot ervaren en wie uit een wat formelere kultuur komt zal onze losse omgangsvormen misschien ook als slechtgemanierd ervaren.

#6 pedro

En dat terwijl we zo gastvrij en tolerant zijn. Oprotten met al die ondankbare buitenlanders!

[/sarcasme]

#7 Bismarck

@4: Zouden expats die ontslagen worden niet hun ontslag als belangrijkste reden voor vertrek opgeven denk je?

@3: Pure speculatie, maar zelfs dan, als voor één op de 12 van de expats geldt dat ze de bevolking van Amsterdam zo onvriendelijk en ongastvrij vinden dat ze binnen een jaar weer vertrekken (bedenk dat dit ook nogal wat consequenties voor henzelf heeft), lijkt me er iets heel erg mis.

#8 Baron E

In Nederland zijn mensen vaak bot en bediening in de Amsterdamse horeca is ook vaak brutaal en niet verwelkomend.

Maar ik me vraag me af of het niet meer de zaken zijn waar expats heel direct mee te maken krijgen: procedures rond (verblijfs)vergunningen, gemeentelijke rompslomp, huisjesmelkers enzovoorts.

#9 pedro

En dan te bedenken, dat Amsterdam voor Nederlandse begrippen een erg gastvrije en tolerante thee drinkende multiculti linksche knuffelaars stad is….

#10 Jonas

@7. Bismarck, de waan van de dag. Ik speculeer niet, ik weet dat het in ieder geval minder dan 25% is. En dan heb ik inderdaad mijn bedenkingen, want dan kan het nauw gaan meten als je niet precies weet wat de beweegredenen en de aantallen zijn.

Zijn de laatste jaren echt dingen veranderd in onze maatschappij, en dan in het bijzonder in Amsterdam – onverschilligheid regeert al jaren, als expat denk je dat je overal uitgenodigd wordt, en slechte manieren … pfff.

#11 Baron E

@10
Een Russische collega van me zei naar ongveer een jaar in Nederland (niet in Amsterdam overigens):
“The Dutch … they just don’t care”
wat als (groot) compliment bedoeld was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*