1. 2

  Heej, ik hoor iedereen alleen maar zeiken dat alles zo duur is tegenwoordig: vliegen, autorijden, eten. Dan is het handig als iemand je erop wijst dat je zo’n tien procent van je eetaankopen uiteindelijk wegflikkert omdat ze thuis bederven. Dan doe je iets fout.

  We gooien in Nederland jaarlijks voor 2,4 miljard euro aan eten weg (Nibud). Het is niet zo dat we dat aan Afrika kunnen geven, maar ik kan best wel een paar nuttiger bestedingen van mijn geld bedenken. Zo is het letterlijk weggegooid geld.

 2. 3

  Maar volgens mij bestaat het meeste van dat 4m tonnes uit etenswaar dat niet eens verkocht is en door de supermarkten wordt weggegooid. Een ander grote boosdoener zijn de BOGOF’s van de supermarkten. Oftewel: Gordon kiest voor de gemakkelijke doelwit(consument) in plaats van de ware boosdoener aan te pakken (Tesco).

 3. 5

  Analoog : Etienne Vermeersch deed m.i. een zinnige uitspraak met iets als “blijkbaar is de brandstof nog te duur, want je wordt langs alle kanten voorbijgestoken als je slechts 110 rijdt op de autosnelweg”.

 4. 6

  MUST SEE qua voedselverspilling : “Les glaneurs et la glaneuse” van Agnès Varda (klikmelink). Samen met vervolg “Deux ans après” op één dvd die tegenwoordig wordt weggeramsjt. Schitterend ciné essai slash docu, heel opwekkend en hoopgevend, allesbehalve deprimerend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren