Britse Groenen steeds populairder, maar krijgen nauwelijks media-aandacht

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Maar de Britse media besteden liever aandacht aan de Ukip:

The media treatment of the Greens is beginning to look painfully absurd. They had an elected MP years before Ukip appropriated Douglas Carswell from the Tory backbenches; they run a council; they’ve long boasted a presence in the European parliament. And yet the likes of the BBC all too often prefer to act as Ukip’s unofficial campaign team. Remarkable, perhaps, that the Greens are doing quite so well given the relative dearth of airtime.

A rich ex-Tory, ex-City type peddling Thatcherite economics wrapped in a rich coating of divide-and-rule xenophobia? You might as well hire a TV agent. Proffering a living wage, taxes on the booming wealthy, and solutions to the looming environmental calamity that create jobs? Don’t waste the afternoon expecting a TV producer to call.

Zoals Matthijs Rooduijn een tijdje geleden al schreef:

Radicaal links verdient daarom meer aandacht. Van zowel politicologen als van journalisten.

Maar verdienen is blijkbaar wat anders dan krijgen.

h/t Vipsania Agrippina maior

Open artikel

Reacties (10)

#1 Micowoco

The Britse Groenen zijn tegen bezuinigingen, TTIP en voor hervormingen van het monetaire stelsel. Bij alle andere partijen, van Labour tot UKIP, zie je exact het tegengestelde program.
Goh, wat gek dat de media ze niet willen zien.

#2 Jos van Dijk

@1: Hebben de media dan niet de taak in een democratie om alle kanten van het politieke spectrum te laten zien? Of zie jij ze bij voorkeur uitsluitend als woordvoerders van de meerderheid?

#3 Micowoco

Lees de kop van dit artikel nog eens, als het niet teveel moeite is.

#4 Typ-Ex

@2: je zou denken dat de media zo’n taak zou hebben, maar kijk alleen al in Nederland in de massamedia: nauwelijksgeen kritische vragen, achtergrondinformatie of diepgaand onderzoek. Enkel in de marge is hier en daar een journalist die wat dieper/verder gaat, maar die blijft dan ook steken in de marge. Journalisten worden geacht hoeders van de democratie te zijn, maar het gros is vandaag de dag nauwelijks meer dan napraters van overheidsbeleid.

#5 Vipsania Agrippina maior

In Spanje is door alle media de jacht op Podemos begonnen, ook een traditioneel linkse krant als El País gaat hier gewoon in mee en wordt hierdoor ontmaskert als spreekbuis van PSOE (traditioneel, vastgeroest).

Ik zag laatst per ongeluk een interview van die Sven Kockelmann en stond echt versteld dat hij gewoon niet eens meer de moeite deed om te verbergen dat hij de politieke machthebbers verdedigde. Kan je zeggen dat is altijd een irritante grefo geweest, maar ik vond het zo ongegeneerd. En dat wordt dan gepresenteerd als een kritische meesterinterviewer a la Paxman. Je weet gewoon als bijv. een Opstelten daar aan tafel schuift hij allemaal poeslieve voorzetjes krijgt om zijn wanbeleid goed te praten.

#6 McLovin

@5: absoluuuuut onmogelijk wat je stelt, want de publieke omroep is namelijk echt links, toch ?

#7 Vipsania Agrippina maior

@6: haha, oh ja…sorry, vergeten.

#8 Olav

@5:

Sven Kockelmann […] altijd een irritante grefo geweest,

Katholiek. En inderdaad behoorlijk irritant.

#9 Typ-Ex

Irritant is tot daar aan toe. Groter probleem is dat hij zichzelf een erg goed interviewer vindt, terwijl hij dat alles behalve is.

#10 Vipsania Agrippina maior

@8: daar kon je op wachten natuurlijk. :) Net zo irritant.
@9: hij is echt superslecht en werd door die goth-advocate heel koeltjes vernederd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*