1. 2

  Lijkt vooralsnog niet echt, de markten reageren niet.
  Mogelijk schrikcampagne nu Rusland haar grenzen zwaarder bewaakt op verzoek van oa. de EU.
  Clan Kagan Victoria Nudelman Kimberly Kessler stoken het neocon zionisten vuur op in Al Shaam, Oekraine.
  De Russische federatie is uiterst voorzichtig en beheerst geweest tot nu toe ondanks alle provocaties, zij willen alle troeven die ze in handen hebben namelijk graag behouden.

  Live from the frontlines of the USD endtimes.
  China doet sinds donderdag ook voortaan handel met UK in respectievelijke valutas (non USD). UK wil graag Yuan handelscentrum worden, in competitie met Frankfurt.

 2. 3

  Dit is niet de eerste keer dat Russisch materiaal de grens met Oekraïne passeert. Het patroon is duidelijk: elke keer is de invasie groter en duidelijker verbonden aan het Russische leger, maar nooit is het ernstig en duidelijk genoeg om te zeggen: Rusland valt de Oekraïne binnen.

  Er valt veel voor te zeggen dat al het vechten in Oost Oekraïne beschouwd kan worden als Russische invasie. Tegelijkertijd zijn er verrassend veel mensen die dit zelfs zullen ontkennen als de Russen voor de poorten van Kiëv staan.

  Liveblog Interpretermag: http://www.interpretermag.com/ukraine-liveblog-day-123-for-diplomats-and-doubters-a-ministers-picture-of-a-russian-tank/

  Twitter account voor alle laatste nieuwtjes en geruchten:
  https://twitter.com/MiddleEast_BRK

 3. 8

  Het kan natuurlijk ook een reactie zijn op enkele recente gebeurtenissen:

  -Gisteren hebben de Russische infiltranten forse verliezen geleden tegen het Oekraïense leger en Rusland probeert met leveranties van zware wapens het tij te keren.

  -Porosjenko heeft een nieuw vredesplan gelanceerd en de Russen proberen een gunstiger onderhandelingssituatie te creëren of het plan bij voorbaat te torpederen.

  -Volgende week gaat Porosjenko een verdrag met de EU tekenen en Rusland wil hem straffen of zelfs blokkeren.

 4. 11

  Rusland weet dat de sancties toch wel komen, wat het ook doet, en zal er zich geen ruk van aantrekken uiteindelijk. Rusland heeft namelijk de troeven in handen. Het westen enkel gebakken lucht en gebakken schuldpapier.

  Het zou overigens ook allemaal theater kunnen zijn van een shaduwregering die boven alle partijen staat.

 5. 14

  Er komen geen sancties, dat kan Europa niet betalen, kleine rekensom

  zo’n 400 miljard euro handel tussen EU en Rusland, een expert zei op radio 1 dat als er echte sancties komen het wel 10 tot 15 jaar kan duren voordat de handel dat niveau weer bereikt na de sancties.

  Dus ff 10 tot 15 jaar 400 miljard euro per jaar handel mislopen dat kan zelfs de EU zich niet veroorloven.

  Tevens heeft men in Duitsland wel door wat het echte probleem van de sancties zullen zijn en dat is dat EU bedrijven zich zullen moeten terugtrekken uit Rusland en dat de opengevallen plekken binnen een oogwenk zullen worden opgevuld door Chinese bedrijven en dat werk/handel dus definitief weg is uit de EU.

  De EU komt dan op het punt dat ze moet kiezen tussen Oekraine of Rusland, een en/en scenario is al uitgesloten door Rusland.

 6. 15

  @13 irrelevant
  Maar ik zie uit naar de grote correctie. Na jaren van aanzien van hypocriete westerse onzin en economisch wanbeleid. Hopelijk kiest Duitsland op tijd en goed.

 7. 16

  Eng hoe geil sommige mensen in het nieuw rechtse kamp nu voor Putin zijn. NATO en EU zijn nu Evil alleen omdat de grote leider dat heeft besloten, vergetende dat hun grote held Pim Fortuyn een groot fan van de VS was.

  Wat voor masochistische trek is dat toch om achter een “Sterke persoonlijkheid” aan te lopen?

 8. 17

  ‘US officials are “readying targeted sanctions on finance, defense, and tech sectors,” as they tell Bloomberg that 10 Russian tanks crossed the border into Ukraine in the last 24 hours. ‘

  Westcoast is wakker

 9. 21

  Chocolade hitler kondigde een staakt het vuren vorig weekend al aan, daarna doodt hij honderden burgers en rebellen in het oosten. Daarna bekrachtigt hij het staakt het vuren, sja, daar gaat niemand intrappen haha.

 10. 24

  @23: Waarom pak jij niet gewoon je spullen en vertrek je niet gewoon naar jouw heilstaat Rusland?

  Staan een hoop leuke pandjes leeg, iedereen met 3 hersencellen of meer vertrekt toch uit Putin’s Nationaal-bolsjewistische heilstaat. Je hoeft alleen maar die swastika uit je vlag te vervangen voor een hamer en sikkel, voor de rest blijft alles hetzelfde.

  https://www.vocativ.com/world/russia/russias-new-brain-drain/

  http://www.themoscowtimes.com/opinion/article/illusions-gone-im-leaving-russia/502173.html

 11. 25

  staakt het staken

  Moscow demands explanation from Kiev authorities after a Russian checkpoint on the border between two counties came under shelling on Friday, Russian Foreign Ministry said in a statement.

 12. 26

  Putin confirmed Russia’s “full support for the Iraqi government’s action to quickly free the territory of the republic from terrorists,” the Kremlin said, adding that Putin and al-Maliki also discussed bilateral cooperation.

  :) held,bruggenbouwer

 13. 27

  10:54 GMT:

  Russia’s Investigative Committee has put Ukraine’s Interior Minister Arsen Avakov and governor of Dnepropetrovsky Region Igor Kolomoysky on international wanted list.

  Prosecutors are acting as a criminal case has been opened in Russia over the use of prohibited military means and methods. The case also includes charges of aggravated murder, kidnappings and obstructing journalists’ work.

 14. 29

  @28: In de waanlink staat al dat dit Russische propaganda is om de aanvoer van Russisch zwaar materieel te verhullen:

  Last night he army base at Artyomosk has been attacked, but it was repelled. It is the biggest tank depot in Europe. This was meant as a cover up, so Russia could say the invasion vehicles were captured from the army base.

  Schuift dat nog wat die Putin propaganda of ben je gewoon aan het trollen?

 15. 30

  @29: Ach joh, laat hem toch, de nieuw rechtse beweging in Nederland heeft een hekel aan de EU omdat de Grote Leider dat zegt. Dus vinden ze nu Putin heel lief. Ook is Putin zo erg tegen Moslims enzo, duizenden Tsjetjenen dood, vinden ze ook wel leuk.

  En die Gazprom centjes… zijn ook zoooo lekker. Dat de NAVO en de VS er nu voor geofferd moeten worden vinden ze niet erg. Putin is de nieuwe held bij nieuw rechts en de VS is niet meer in de mode. Eigenlijk hebben de rollen zich dus omgedraaid.

  Maar wel leuk dat nu eindelijk de aap uit de mouw komt, je weet nu als Homoseksueel waar je aan toe bent in Nederland met die mensen. Net als in de tweede wereld oorlog geven ze je graag cadeau voor wat centjes. Gelukkig voor ons, en jammer voor hen, komt dat lekker nooit zo ver, want ook al neemt Putin de Ukraïne in, dan hebben ze gelijk bijna de hele wereld tegen hun. Niks werkt zo verenigend als een idioot met expansie drift, als tegenpartij dan..

 16. 33

  @30: Nee hoor, het gaat mij om de hypocrisie, wel sancties en maatregelen tegen Putin maar Israël, Turkije mogen hun gang gaan van de EU.
  O wacht, stom van mij, dat zijn natuurlijk bondgenoten van ons, dan gelden er andere regels.

 17. 34

  @30: Dehnus, de opstelling ten opzichte van de situatie in Oekraïne heet niets te maken met link / rechts – dat is een frame…

  Het heeft alles te maken met de afkeur van het zoveelste wapenfeit van de USA om een buitenland te destabiliseren. Een staatsgreep te organiseren en de volgende puppet regering te installeren!

  “Fuck The EU” tape iemand?

  http://beforeitsnews.com/alternative/2014/02/us-spent-5-billion-to-destabilize-ukraine-2903704.html

 18. 35

  Sinds Maidan moeten we elke dag verplicht lezen dat alle ellende in Oekraïene de schuld is van Poetin (Poetin=Rusland jeweettoch). Mensen slachten elkaar af in Kiev? De invasie van de Russen is begonnen.

  Mensen slachten elkaar af in Odessa? De Russen zitten erachter.

  Hele tankbatallions lopen over naar de separatisten omdat ze niet om hun eigen familie willen schieten? Zal Poetin wel gedaan hebben.

  De minister van economische zaken onder Janoekovitsj grijpt de macht in totale fake presidentsverkiezingen? Zullen de Russen wel achter zitten.

  Donetsk en Lugansk beginnen hun eigen staat? De Russen zitten er achter. Ook al erkent de Russische regering de nieuwe volksrepubliek Novorossiya niet, who cares? Alles is beter dan te erkennen dat een aantal NAVO-landen zijn eigen Somalië aan het creëren is daar.

 19. 37

  @36: Wat dacht je nou Ghb, als het framen als extreem-rechts niet lukt dan maar als extreem-links proberen?

  Nouja, misschien is het wel extreem wanneer je er tegen bent, om een schoothondje van de oorlogszuchtige gekken uit Washington te zijn. Extreem-pacifistisch :)
  (waar zit dat op die hoefijzer?)

 20. 38

  @36 Dat is echt een heel bijzonder argument. Een van de andere vreemde mantra’s in de Oekraiene-crisis. Mensen die zich niet in het dominante kamp scharen zijn extreem rechts of zitten op zijn minst in hetzelfde kamp. Het is een prachtige manier om eigenlijk iedereen te delegitimeren.

 21. 39

  En met het risico dat ik hier een dickie draai: ik denk dat het heel veel over onze tijd zegt dat extreemrechts en populistisch rechts de enige kampen zijn die met oppositie worden geassocieerd.

 22. 40

  @37: Extreem-pacifisten steunen niet massamoordenaars als Assad en Putin omdat ze een hekel aan een ander hebben. Dan geef je geen flikker om die mensenrechten waar jij alleen maar bij één partij naar wijst. Is kip je alter-ego?

 23. 41

  @40 Kale Kip is iemand anders. Het enige punt dat ik probeer te maken is dat veel media in een heel sterke anti-Poetin kramp schieten. Ik vind het bijvoorbeeld heel vreemd dat de separatisten hier consequent “pro-russisch” heten, terwijl Rusland eigenlijk een derde partij is. Russische media duiden ze vaak aan als “pro-federalisatie” of “separatisten”. Ik vind dat een betere term.

  En ik ben geen onvoorwaardelijke fan van Assad of Poetin. Maar ik snap wel dat je soms beter een staatshoofd kunt laten zitten en het oppositiespel via verkiezingen spelen dan met een gewapende opstand de macht proberen over te nemen. Het risico is namelijk dat een land totaal ontaard in burgeroorlog. Ik denk dat we -met de kennis van nu- wel kunnen zeggen dat het niet zo bar slim is geweest om Janoekovitsj af te zetten, ook al was het een corrupte klootzak. Het beste argument daarvoor is misschien wel dat zijn toenmalige minister van economische zaken nu president is en de ene helft van het land de andere helft naar het leven staat.

  En dan is Poetin eigenlijk de enige die de lont uit dit kruitvat kan trekken.

 24. 43

  @34: Dat weet ik en dat weet jij. Putin daarentegen maakt echter wel degelijk gebruik van de Oud Linkse fascinatie voor de USSR en de Nieuw Rechtse haat jegens de EU. Hij spant deze mensen zo voor zijn karretje dat ze hem maar blijven ophemelen.

  Oud Links en Nieuw Rechts zijn wel degelijk in het Putin kamp hoor.

 25. 45

  @41: Dat pro-Russisch vind ik ook vreemd omdat tussen de 60% en de 80% van de door jou zo gewenste benaming “pro-federalisatie” strijders afkomstig zijn uit Rusland en bewapend zijn door Rusland zelfs met Russische wapens die alleen Rusland heeft tot en met luchtafweer raketten die nog maar een paar maanden geproduceerd worden. Het zijn gewoon Russische troepen met wat lokale maffia.

  Nog vreemder vind ik dat figuren als jij dat proberen recht te breien en de rol van Putin proberen te bagatelliseren tot derde partij. Voor het gemak vergeet jij even de illegale annexatie van de Krim, dat 95% van de bevolking blij is dat Janoekovitsj vertrokken is, dat Putin of wie dan ook daar geen bal over te zeggen heeft behalve het volk van de Oekraïne zelf. Dat het volgende oppositie spel via verkiezingen dezelfde nepverkiezingen waren geworden waarmee Putin zichzelf mee in het zadel houdt, dat Putin’s mafia vriendje Janoekovitsj 70 miljard gemeenschapsgeld heeft weggesluisd naar zijn eigen rekening (een land leegroven vind jij blijkbaar acceptabel), etc.

  Rusland is geen derde partij maar de allereerste en Putin is de lont in het kruitvat.

  Jij wilt niet zien wat er werkelijk gebeurd of jij probeert de pro-Putin propaganda wat slimmer te verpakken dan sommige anderen hier maar het blijft allemaal heel doorzichtig.

  Hier een paar linkjes om jouw mening eventueel wat bij te spijkeren:

  http://freebeacon.com/national-security/ukrainian-rebel-commander-identified-as-russian-gru-military-intelligence-colonel/

  http://20committee.com/2014/06/20/more-evidence-russian-intelligence-is-waging-special-war-against-ukraine/

  https://twitter.com/bergwanderer/status/480334081800937474/photo/1

 26. 47

  @45 overal ter wereld lopen rebellen met kalashnikovs rond. En veel Russische tanks worden gemaakt in Dnepropetrovsk. En als er spullen uit Rusland komen hoeft dat niet te betekenen dat Poetin er achter zit.

  En dat van die 95% geloof ik niet. En ik maak me er geen illusies over hoeveel geld er op de zwitserse bankrekeningen van de huidige machthebbers staat.

 27. 48

  @47: Jij bent nog zo’n ouderwetse struisvogel?

  In Dnepropetrovsk worden geen Russische tanks gemaakt maar onderdelen daarvan.

  De tanks die door de Russen in Oost-Oekraïne worden gebruikt komen via de Russische grens de Oekraïne binnen gewandeld en deze komen uit de Krim, Georgie en Tsjetsjenië. Zijn modellen die Rusland zelf niet meer gebruik ivm de plausible deniability waar jij blijkbaar ook jouw best voor doet.

  Huur eens een mooie tank en rij daarmee eens een kilometer of 800 door Rusland, ben benieuwd hoe ver jij komt zonder de toestemming van Putin.

  http://aco.nato.int/statement-on-russian-main-battle-tanks.aspx

  http://www.armamentresearch.com/ukraine-alleges-russian-supply-of-9m39-manpads-missile-to-separatists/

  En het is zelfs 4.9%:

  https://twitter.com/YLeaks/status/463708323087257600/photo/1

  Zou eens het laatste restje onafhankelijk Russische media lezen zoals The Moscow Times en The Interpreter, de media waar Putin greep op heeft doen het niet zo best meer:

  http://www.bbc.com/news/magazine-27713847

  https://news.vice.com/article/russia-is-weaponizing-jedi-mind-tricks?trk_source=homepage-in-the-news

  http://www.themoscowtimes.com/opinion/article/how-putin-uses-ukraine-to-undermine-his-rivals/502327.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren