1. 5

  Iran grootste supporter terrorisme, ik dacht dat SA daar ook wat van kan, misschien meer indirect via de Koranscholen en het opleiden van fanatieke islamitische studenten, die in hun landen haat gaan prediken.

  Neemt niet weg dat als er weer meer olie geëxporteerd kan worden er meer geld binnen stroomt, dus dat de steun naar internationaal geweld zal toenemen – te beginnen bij hun vrienden in Syrië.

 2. 6

  @5 Niet alleen indirect hoor: Saoedi-Arabië steunt in Syrië al jaren allerlei jihadistische groeperingen met wapens, logistiek en training.

  Zolang dergelijke groeperingen geen werkelijke bedreiging vormen voor het Saoedische vorstenhuis en de stabiliteit van Saoedi-Arabië zelf, is dat geen probleem. Zolang het de invloed van Iran maar tegenwerkt.

  In Jemen werkt Saoedi-Arabië met Al Qaeda samen tegen de Houthi’s.

 3. 7

  @6: En in Bahrein is het Saoedische leger zelfs komen binnenvallen om de plaatselijke koning te steunen in zijn staatsterreur tegen de sjiitische meerderheid.

 4. 9

  @5

  Iran grootste supporter terrorisme, ik dacht dat..

  Ik denk ook wel eens wat, maar dan besef ik mij dat het hoofd van een paard stukken groter is.

  Enkel op Utopia is trrrsme niet bestaand.

  Deze deal zou, eigenlijk, de aanschaf van isotopen enzo goedkoper moeten maken. Zijn er alweer aardappelen van eigen bodem verkocht?

 5. 10

  @9.

  Nee, jij bent groot voorstander van de onlusten op Indonesië en Afrika tegen christenen, en andere niet moslims of niet genoeg goede moslims (de grootste doelgroep) opgehitst door imams die opgeleid zijn in SA. Dat is genoteerd. Jammer.

 6. 12

  @10 Iran is nu stukken dichter bij de ontwikkeling van een atoomwapen dan wanneer ze het merendeel van haar uranium en centrifuges inlevert en inspecties toelaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren