Brazilië – Duitsland: 1-7

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Zo, dat was een potje voetbalgeschiedenis.

Open artikel

Reacties (17)

#1 Vast Goed

Ben benieuwd wie hier nu de regenboogpiet van krijgt toegespeeld.

En het zou me niet verbazen wanneer het politieke gevolgen gaat krijgen. Zo veel geld besteed en dan zo’n vernedering. Geen brood en dan zulke spelen…

#3 Dehnus

Kijk dat noemen ze nu Blitzkrieg. :)

#4 Prediker

Ik noem dat eerder een Endlösung.

#5 GerritB

Na twee reacties al een Godwin, volgens mij is dit een record.

#6 Bismarck

Kittel – de rest van het peloton 3-1

#7 Joost

Nee hoor, dat kan veeeel eerder. Let vooral ook op de Pietwin in de eerste reactie.

#8 Derpjan

De winnaar van Argentinie – Nederland heeft iig. een troost: het was meer dat Brazilie zo slecht was dan dat Duitsland zo goed was (al hield Duitsland zich ongetwijfeld in in de tweede helft om blessures te voorkomen).

Niet alleen de Braziliaanse verdediging was ruk zonder Silva maar de aanvallers zonder Neymar misten iets van drie goede kansen aan het begin van de tweede helft en later nog een of twee, het leek wel alsof ze zelf niet konden geloven dat ze voor het Duitse doel stonden. Er was totaal geen cohesie en moreel bij Brazilie. Dit Brazilie was nog uit de Jupiler league gedegradeerd…

Duitsland is wel iets sterker dan Argentinie en Nederland (en Nederland een heel klein beetje sterker dan Argentinie) maar Duitsland steekt minder ver boven de rest uit dan Spanje in 2010, dit WK is veel spannender.

#9 Dehnus

@5: Was er ook niet een “INverse Godwin” waar de kans dat iemand Godwin’s law roept gestaag naar 1 gaat zo ver een topic vordert?

Ook heb je het wat verkeerd, ik noem niemand NAZIs of Hitler. Ik refereer alleen naar een militaire tactiek die Noord West en West Europa volledig overrompelde.

#10 McLovin

@9: Waarbij ook kan worden toegevoegd dat de term Blitzkrieg niet door de Duitsers zelf bedacht was maar door een geallieerde journalist.

#11 Dehnus

@10: Mweh, ik denk gewoon dat we iets te diep denken over een simpel grapje inzake Duitse overheersing. Wat zeg nu zelf met 7-1 van Brazilië winnen? Dat wil toch elk land :).

#12 Joop

Wie is de magere serieus kijkende man bij de bank van Duitsland? In de link 22 foto’s …

http://www.spiegel.de/fotostrecke/deutschland-brasilien-wie-jogi-loew-das-7-1-im-halbfinale-erlebte-fotostrecke-116774-3.html

#13 Krekel

Ik was Breaking Bad aan het kijken, voor het eerst in mijn leven. Seizoen 5 om precies te zijn, met teletekst van de score op tv. Ik kreeg echt meerdere televisieorgasmes of iets dergelijks.

Noch Breaking Bad, noch teletekst … waren geloofwaardig. Nooit eerder heb ik de emotie gevoeld waardoor je hand(en) naar je voorhoofd gaat en roept “Ohh!” …

Zo’n avond was het …

Alsof de wereld verging of zo.

#14 Krekel

Als je spitsen van wereldklasse hebt, dan laat je uiteraard een middelmatige verdediger de eerste penalty nemen. Niet meer dan logisch.

#15 DrBanner

Ah, dus daar waren alle doelpunten gebleven.

#16 Krekel

Deze 7-1 heeft Nederland ook uitgeschakeld, daar ben ik van overtuigd. “Man hatte den Eindruck, keiner wollte so recht ins Endspiel – um sich nicht gegen Deutschland zu blamieren.” Aldus BILD over gisteren. En inderdaad, als je wil winnen laat je strafschoppen nemen door mensen die dat kunnen. Door aanvallers dus. Niet niet door verdedigers, keepers, administratieve medewerkers of hoekvlaggen o.i.d. Tegen Costa Rica begonnen we de reeks met Van Persie, Robben en Sneijder. Nu met Ron Vlaar. Dat zegt iets over je intenties.

Hoe dan ook, de KNVB toonde ballen doordat Van Praag Sepp Blatter de waarheid zei, nu moeten ze ballen tonen door bij die ’troostfinale’ gewoon een reglementaire nederlaag te incasseren. Inpakken en wegwezen. Vandaag al.

Niemand zit op die onzin te wachten.

#17 Derpjan

@Krekel

Van Gaal heeft gezegd dat hij eerst twee andere spelers heeft gevraagd de eerste strafschop te nemen, die weigerden en toen werd het Vlaar. Maar ja, we wisten dat we geluk nodig zouden hebben tegen Argentinie en dat geluk hadden we niet genoeg.

Troostprijsje is dat Nederland nu zeker een favoriet is voor Euro 2016 (dan zijn Robben, Vlaar, de Jong en Huntelaar wss. nog wel in vorm en zullen de jonkies alleen maar beter zijn dan ze nu waren), Duitsland blijft favoriet nr. 1 maar we kunnen zondag zien hoe groot het verschil precies is tussen Duitsland en Nederland. Dus hopen dat Nederland in 2016 niet al in de kwartfinale tegen Duitsland moet.

Wel frustrerend dat voor 2018 de potentiele talenten nog dun bezaaid zijn… Nederland heeft hier echt een kans gemist want Duitsland is wel de beste maar niet zo goed als Spanje in 2010. Wie weet hoe lang het duurt voor er weer een keer zo’n kans is. Er is jammer genoeg maar eens in de 4 jaar een kans (club voetbal is zoveel minder interessant, met de hooligans, spelers die gewoon gekocht worden van de andere kant van de wereld, de talloze gelijkspellen en de allesoverheersende rol van het grote geld).

Ik ben wel blij dat van Gaal gewoon voor het resultaat durfde te gaan ipv. inefficient oogstrelend voetbal waarmee we (en de meeste andere landen die het proberen) toch altijd stranden voor de halve finale. Ik hoop dat andere coaches dat blijven voortzetten tot eindelijk een keer die wereldbeker wordt gewonnen want in de praktijk wordt er bijna nooit een land kampioen door op mooie wijze iedereen te verslaan, lelijk efficient kunnen winnen en geluk hebben met dingen als penalty’s en tegenstanders geven meestal de doorslag om in de finale te komen (Argentinie had bv. de laatste 16 niet eens gehaald als ze een poule hadden gehad met Nederland/Duitsland, Chili en Colombia), wat de azijnpissers ook zeggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*