1. 3

  De vergelijking is onzinnig omdat het totaal verschillende tijden zijn. De standpunten van Groen en Wilders mijlenver uitelkaar liggen. En Groen een isolement uizocht voor het beschermen van zijn achterban. Dat is totaal anders dan Wilders.

  Ik denk dat we Wilders beter kunnen vergelijken met nationalisten in het buitenland. Die ook ogenaamd gematigd zijn.

  Trouwens op Telegraaf de reactie van Willy gelezen? 1,5 miljoen mensen bevestigen zijn gelijk.

 2. 5

  @3. Hahaha, ik probeerde weer even de gangbare nietszeggende retoriek van Wilders naar voren te schuiven.

  Persoonlijk geloof ik niet zo erg in meerderheden. Vaar graag mijn eigen koers.

 3. 9

  @3
  maar beide bekritiseren een godsdienst. Beide gebruiken zeer ferm taalgebruik. Beide isoleren zich. Beide begonnen als 1 mans fractie en groeiden uit tot meer. Beide werden eerst verketterd. Er zijn eker veel overeenkomsten. Daarnaast, je argument dat het in een andere tijd plaatsvond en daarom de vergelijking niet gemaakt kan worden impliceert dat je nooit een historische vergelijking mag maken. Wat an sich al absurd is.

 4. 10

  @9:

  je argument dat het in een andere tijd plaatsvond en daarom de vergelijking niet gemaakt kan worden impliceert dat je nooit een historische vergelijking mag maken

  Inderdaad. Precies het probleem, dat ik vaak heb met de godwin. Verschillen zijn altijd te vinden (al is het maar het jaartal), maar dat maakt de vergelijking nog niet ongeldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren