1. 2

  Prince has donated heavily to Christian causes, and has built mosques at his overseas bases and supports a Muslim orphanage in Afghanistan.[32] Prince also supports women’s rights. He financed the film The Stoning of Soraya M. [35]

 2. 4

  Meneer Prince heeft zich in Abu Dhabi gevestigd sinds hij in de VS in ongenade is gevallen. Daar heeft hij een nieuw bedrijf opgericht, R2, het oorspronkelijke Blackwater is verkocht, en ook van naam veranderd.
  Amerikaanse instructeurs kunnen fout zitten als ze geen vergunning daarvoor hebben, daar wordt een beetje vaag over gedaan. Voor de rest is de constructie ‘legaal’.
  Bovendien is Prince’s hulp niet specifiek ingeroepen om de huidige golf van onrusten neer te slaan, het project loopt al van voor het begin van ‘de Arabische lente.’

  Dus weinig aan de hand dus. Nog minder aan de hand als je de laatste pagina van het NYT-artikel leest ( http://www.nytimes.com/2011/05/15/world/middleeast/15prince.html?pagewanted=1&_r=1 ), het project wil niet lekker van de grond komen, van de 800 man zijn er nog 580 over, de geplande uitbreiding naar meer dan 5000 man mocht alles naar volle tevredenheid verlopen zal er dus wel nooit van komen.

  Niet dat ik Prince en z’n ‘beveiligingsfirma’s’ goed wil praten, ik vind het een eng ventje, maar de kop is wat omineuzer dan de werkelijkheid rechtvaardigt.

  Misschien wel een leuk complot-theorietje: Prince zit achter de schermen (bijvoorbeeld via Qatar) achter de opstanden, om de kwakkelende animo bij zijn broodheren weer nieuw leven in te blazen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren