Bits of Freedom vraagt openheid over detecteren overheidsspyware

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (2)

#1 Marius

Het drijft je tot waanzin maar de trieste realiteit is dat het in dit land verspilde moeite is. Nederlanders vinden het prima als de overheid meekijkt.

Neem bijvoorbeeld het verhaal van de staatstrojanen. In Duitsland werd een zeer krachtige trojan aangetroffen die door de overheid verspreid werd. Ik meen dat het een vereiste ‘bibliotheek’ voor Skype was oid, in die tijd was Skype onkraakbaar. Een bedrijf verkoopt deze Trojan, waarmee je volledige controle over iemands computer kunt krijgen, aan overheden. Waaronder uiteraard… de Nederlandse.

Het gevolg was dat heel Duitsland op z’n kop stond en dat de piratenpartij op dit punt een mega overwinning behaald heeft. In Nederland daarentegen is er nauwelijks een woord aan besteed. Men vindt het hier wel OK.

Google maar eens op staatstrojaner. Ik geloof dat er weer een nieuwe ontdekt is. Zit vast ook een NSA achterdeurtje in.

#2 Bolke

Ik adviseer een Cisco achtige router die over DPI beschikt, die kan uitgaande packets inspecteren op bekende data van trojan’s en dropt die packets.

Dus ja, DPI kan heel handig zijn voor thuis gebruik, dan kan je wel besmet worden door een trojan maar die trojan kan niet communiceren met de server.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*