‘Bisschop ontslaat dominee’

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

‘Bisschop ontslaat dominee’

Hmmm… Spot de fout

0

Reacties (5)

#1 Teun

is die er?

#2 Christian

Het staat raar, omdat we in Nederland alleen katholieke bisschoppen kennen en die hebben pastoors onder zich, geen dominees. Maar anglicaanse bisschoppen hebben inderdaad dominees op hun werkvloer rondlopen.

#3 Joost

Hehe :-)

Ik had toch echt gezocht op het net.

Daar vond ik dat de anglicaanse kerk ‘pastors’ gebruikt.

Of is dat weer wat anders?

Off topic: Christiaan Jongeneel stond vandaag in de Spits. Familie? ;-)

#4 pedro

Het woord dominee wordt in elk geval niet gebruikt bij de anglicanen. dat is een typisch Nederlands woord. Vrij vaak wordt het woord ´reverend´ in het Nederlands vertaald als ´dominee´, hoewel de betekenis van ´reverend´ eigenlijk heel wat anders is en veel dichter in de buurt ´eerwaarde´, zoals dat bij katholieken gebruikelijk is als aanspreektitel (hoewel ´meneer pastoor´ ook wel geaccepteerd wordt). Bij de protestanten wordt, voor zo ver mij bekend, minder met dat soort formele regeltjes gewerkt en is het allemaal ´dominee´ (beroep en aanspreektitel gelijk).

#5 Christian

In de anglicaanse kerk wordt een priester op lokaal niveau ‘vicar’ genoemd. Mijn woordenboek vertaalt dat als ‘dominee’. ‘Reverend’ is een aanspreekvorm die breder voor priesters gebruikt wordt, ook buiten de anglicaanse kerk. ‘Pastor’ is een heel algemene term die in alle kerken gebruikt wordt voor zowel priesters als leken die zich om andere gelovigen bekommeren.

en off topic: nee, die gast ken ik niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*