‘Bij elke andere partij was de leider afgetreden’

Trouw:

2014 is pas halverwege, maar het jaar is voor Geert Wilders al verloren. Ga maar na: twee verkiezingsnederlagen op rij (gemeenteraad en Europa), PVV’ers die de partij de rug toekeren en nu ook geen fractie kunnen vormen in het Europarlement.

Bij elke andere partij was de leider afgetreden. Niet bij de PVV. Wilders sprak gisteren zijn teleurstelling uit over het mislukken van het Europese avontuur. Maar zei vervolgens dat hij zich weer volledig op het werk in de Tweede Kamer gaat richten. “Het halve Midden-Oosten staat in brand. Ik blijf strijd voeren tegen de islam.”

Open waanlink

 1. 2

  @0: “Bij elke andere partij was de leider afgetreden”
  De PVV is geen partij, doch een groepering om een persoon.

  Waar treedt de leider af, bij afvallige partijleden?

 2. 4

  Er zijn geen andere leden van de partij, dus er zijn geen andere kandidaten.

  De laatste uitspraak is trouwens ook erg leuk: “Het halve Midden-Oosten staat in brand. Ik blijf strijd voeren tegen de islam.” M.a.w. “Het halve Midden-Oosten staat in brand, dus ik zal nog wat olie op het vuur gooien”. Het halve Midden-Oosten is niet genoeg. Het hele Midden-Oosten moet blijkbaar in brand. Zijn kritiekloze volgelingen zullen het allemaal weer wel voor zoete koek slikken.

 3. 6

  @4:

  Wilders zegt niet dat hij meer olie op het vuur gaat gooien. Hij bedoelt met “het halve M-O staat in brand” dat dit ook Nederland staat te wachten omdat hier ook moslims wonen.

 4. 9

  @7:

  Bedoel je nou dat jij geweld door jihadisten in Nederland ziet aankomen omdat een Turks-Marokkaans verpleeghuis Turkse en Marokkaanse werknemers zoekt ? Gast, ben je echt zo ziek ?

 5. 11

  ” Bij elke andere partij was de leider afgetreden.”
  “maar het jaar is voor Geert Wilders al verloren”

  Samsom heeft al bijna 598 dagen verloren maar zit er nog steeds.

 6. 12

  Als er gekeken wordt naar de electorale steun dan heeft Geert Wilders nog wel legitimiteit. Alle alternatieven van GW als de PVV-lijsttrekker leveren vrijwel zeker minder stemmen op.

  Wisselen van lijsttrekker bij de PVV “doesn’t make sense” . En als ik het niet eens ben met de keuze van de lijsttrekker staat het mij vrij om mijn steun in te trekken.

  Ik zie het probleem niet.

 7. 13

  Als er gekeken wordt naar de electorale steun dan heeft Geert Wilders nog wel legitimiteit. Alle alternatieven van GW als de PVV-lijsttrekker leveren vrijwel zeker minder stemmen op.

  Dus als ik het goed begrijp, stemmen de PVV-stemmers niet op dat “goed-in-elkaar-getimmerde” partij programma, maar op Geert zelf?

  Dat valt me nu tegen van die slimmeriken ;-)

 8. 14

  @12: daar heb je gelijk in hoor. Iedere partij mag zelf bepalen wie de lijsttrekker wordt. Bij andere partijen blijven lijsttrekkers soms ook aan na verliezen bij verkiezingen. Of dat gebeurt is altijd een interne partij aangelegenheid. dat zo iets bij andere partijen misschien sneller gebeurt, heeft ook te maken met het feit, dat die andere partijen opener zijn. Er zijn meer facties, en meer mensen die de partijleider graag uit het zadel wippen om er zelf plaats te nemen. Maar het blijft een interne aangelegenheid. Wie het er niet mee eens is, kan altijd uit een partij stappen. Dat is bij de PVV volgens mij iedere keer gebeurd, als iemand het leiderschap van GW ter discussie stelde, of de partij wilde democratiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren