1. 2

  Ik moet toch bij dit soort berichten denken aan het bevolkingsregister met alle persoonsdata dat de Nazis hielp de joden uit te roeien. Ik weet het, een onvervalste Godwin, maar zouden al die pennenlikkers van welke overheidsdienst dan ook nou echt niet hebben zitten opletten bij hun vak geschiedenis?

 2. 4

  @3: datagegraai om bijv besmettelijke ziektes in kaart te brengen e.d. is niks mis mee of datagegraai om er voor te zorgen dat er bijv genoeg scholen van het juiste type is ook niks mis mee, maar vreemd genoeg interesseert dat de overheid nu juist weer niet.

 3. 5

  Je zou natuurlijk ook gewoon een wet kunnen maken waarbij al dat data gegraai niet nodig is door b.v. alle leasebak eigenaren gewoon een marktconforme bijtelling op te leggen zodat de Tedje van Es types niet meer met hun km-administratie kunnen rotzooien.
  Nog beter is om de leasebak zo te belasten dat men die auto in het vervolg laat staan en het openbaar vervoer pakt. De auto van de zaak is dan ineens geen statussymbool meer en een leuke bron van onbelast inkomen omdat de bijtelling een schijntje is, wel zo rechtvaardig. Door het woon-werk verkeer ook nog als privé aan te merken wordt verhuizen ook ineens een stuk aantrekkelijker. Goed voor de economie en de werktijd.

 4. 6

  @5: Het idee van de belastingdienst klopt sowieso niet aangezien ik met mijn lease auto met enige regelmaat op parkeerplaatsen sta (voor mijn werk) en dat doe ik ook ’s avonds en in het weekend ivm (storings) avonddienst/waakdienst (24/7).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren