Beetje bij beetje verliezen we onze bewegingsvrijheid

Rejo Zenger doet op de website van Bits Of Freedom nog een laatste oproep aan de leden van de Eerste Kamer om het wetsvoorstel tegen te houden.

Maar, eigenlijk zouden alle alarmbellen moeten afgaan: ‘er is nu al vrijwel geen enkele manier om nog ongezien te reizen’ en ‘de politie heeft blijkbaar al zoveel middelen, is het dan nooit genoeg?’

Zie ook het dossier Cameratoezicht van Sargasso.

Open waanlink

 1. 2

  Er zou eigenlijk een soort van “digitale-privacy-ramp” moeten gebeuren waarbij van miljoenen mensen in Nederland allerlei gevoelige informatie op straat komt te liggen (lees via een online database vrij toegankelijk voor iedereen met tig proxies en back up sites zodat niet eenvoudig de stekker er door de overheid uit te trekken is); naam, adres, telnrs, e-mail adres, inlog codes, browser history, prive foto’s die niet op social media staan, financiële gegevens, medisch dossier, e-mails etcetc. Zomaar toegankelijk voor iedereen. Es kijken hoeveel mensen dan nog roepen ” ik heb niks te verbergen”. Wellicht dat er dan massaal op partijen gestemd gaat worden die wel concreet en substantieel een en ander terug gaan draaien. Ongeacht wat het establishment (politie, justitie, bedrijfsleven, inlichtingendiensten) er van vinden.

 2. 4

  @2: Als dat gebeurt dan krijgen Russische hackers de schuld, niet onze overheid die DDR-style alles van ons wil weten. Foei Putin!

  (of China of N-Korea of Iran of Turkije – tis maar net wat politiek opportuun is op dat moment)

 3. 6

  Niet dat ik iemand wil oproepen tot strafbare feiten, maar het zou toch prachtig zijn als er een heleboel erg gevoelige digitale info van de Kamerleden van deze partijen op straat zou komen te liggen. Misschien dat ze dan eens wakker worden…

 4. 7

  Mensen geven nu eenmaal meer om Zwarte Piet dan om hun privacy.

  Pas als blijkt dat de AIVD de camera’s langs de weg misbruikt om onwelgevallige politici te volgen, pas dan gebeurt er wat. Alhoewel de meeste politici dociel genoegen nemen met “sorry, we zullen het nooit meer doen, echt waar”.

  Laten we een oproep plaatsen om al die camera’s af te plakken, moet kunnen na “Dokkum”, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren