Australische kolenindustrie begaat PR blunder van het jaar

De Australische kolenindustrie heeft deze week een nieuwe promotiecampagne voor kolen gelanceerd, compleet met website en hashtag: #coalisamazing. Het goede nieuws voor de kolenindustrie is dat de campagne viraal is gegaan. Het slechte nieuws dat de hashtag volledig gekaapt is door tegenstanders van de kolenindustrie.

Open waanlink

 1. 1

  De prijs voor Australische steenkool is afgelopen jaar 15% gedaald. China importeert 30% minder steenkool dan vorig jaar. De export naar India is ook iets lager dan vorig jaar.
  Veel mijnen draaien op halve kracht of maken verlies.

 2. 2

  Het slechte nieuws

  Neu, dat is goed nieuws. De beste manier om CO2 op te slaan is in de vorm van kolen. Dus hoe minder kolen er verstookt worden, hoe beter.

  En speciaal voor de hansen verbeek: alle CO2 die we nu de lucht in stoken met auto’s, CV-ketels en gas/kolencentrales zou idealiter weer terug moeten naar de bodem, en niet in de lucht moeten hangen.

 3. 3

  The campaign is accompanied by a slick website, which talks about new carbon capture and storage (CCS) technology in power stations that’s meant to offset some of the industry’s contributions to carbon dioxide in the atmosphere.
  As the Guardian pointed out, however, there is only one CCS-enabled plant operating globally. And it’s in Canada.

  bron

  Lol @ stelletje faalhazen in Australië. Faxapparaten en typmachines vinden ze zeker ook een vooruitstrevend idee?

 4. 5

  @4: Handig toch, dat dat Uranium vooral ligt in dunbevolkte landen. Stel je moest het gaan opgraven in het drukbevolkte West-Europa, dat was veel schadelijker geweest. Bovendien: Als je een probleem niet ziet, is het er niet.

 5. 8

  @7: Het probleem is dat het afval van de energie die we vandaag produceren nog zo’n 100.000 jaar gevaarlijk blijft, en dus ongelukken zal blijven veroorzaken (en geld* zal blijven kosten). Dat zit nog niet in die cijfers.

  *) of wat er in die verre toekomst ook gebruikt wordt om resources te aloceren. Geld bestaat nog niet zo lang tenslotte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren