Asscher gekozen tot lijsttrekker PvdA, Samsom trekt zich terug

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Asscher gekozen tot lijsttrekker PvdA, Samsom trekt zich terug uit de Tweede Kamer.

Open artikel

Reacties (17)

#1 Geband van Joop

Allemachtig, de grootste brokkenmaker uit de politieke geschiedenis (van het desastreuze Wallenproject tot het ZZP-fiasco) wordt leider van de PvdA. Het probleem van Asscher is zijn typisch linkse rechtlijnigheid: alles vanuit principes, vanuit moraal zonder enig besef of zelfs maar interesse van hoe dingen werken in de praktijk. Zelfs Segers van de CU is een minder wereldvreemde moralist als Asscher (en dat zegt veel). Het is te hopen dat hij als PvdA-leider nooit echt wetten of beleid kan maken, want de rampen zijn dan niet te overzien. Klaarblijkelijk is deze politieke mislukkeling zonder weerga puur gekozen op zijn jonge-honden-uitstraling en hoopt men aldus op het Klaver-effect (Klaver is natuurlijk net zo’n totale politieke dwaas als Asscher, maar dat bewaar ik voor een ander draadje).

#2 Joop

Mooi!

Goede keuze hebben ze gemaakt, Samsom eruit.

#3 De moeder van Joop

De ene slappe zak ingeruild voor een ander. What’s the difference?

#4 Bismarck

@2: Ik heb niet het idee dat Asscher de betere keuze uit deze twee was. Maar goed, ik was toch al niet van plan PvdA te stemmen, dus ik laat de beoordeling fijn over aan mensen voor wie het wel verschil maakt (steekt uw hand maar op als u durft).

#5 Henk van S tot S

@4:
Het enige voordeel dat “gedesocialiseerde” PvdA met Asscher heeft, is dat de overige politici hem iets serieuzer zullen nemen.
;-)

#6 Nietingelogd

En dit keer gaat het trucje van de leiderschapswissel niet werken. Samsom mag blij zijn dat hij het zinkende schip kan verlaten.

#7 Olav

@1:

Het probleem van Asscher is zijn typisch linkse rechtlijnigheid: alles vanuit principes, vanuit moraal zonder enig besef

Het probleem van Asscher is juist zijn volkomen gebrek aan principes, moraal of besef. Er is niets “links” aan die kolerelijer. Alleen maar uit op promotie van zichzelf.

Dat de stemmende leden van de PvdA dat niet zien tekent de crisis in die partij. Op naar de nul zetels.

#8 Lennart

Tsja. Hoeveel zetels hebben ze nu in de peilingen ? 7 of zo ?

Asscher’s keuze is wel veelzeggend. We zien hier een politicus die gaat proberen campagne te voeren tegen zijn eigen beleid. Immers, de PvdA gaat zich weer eens verkopen als linkse partij, terwijl ze afgelopen vier jaar fijn rechts beleid hebben gevoerd. Elke greintje geloofwaardigheid is met de verkiezing van Asscher definitief ten grave gedragen.

Kan de media niet stoppen met aandacht besteden dan dit inmiddels splinterpartijtje ?

#9 Elmer

Toch zullen er weer talloze mensen zijn die nog steeds op deze partij gaan stemmen. Dan heb je echt een schrijnend gebrek aan zelfrespect, als je je zo vrijwillig laat bedonderen, keer op keer op keer.

#10 Joop

@9.

Dat moet je aan een kiezer op die partij vragen, niet hier over gaan klagen. Ze zullen wel zo hun redenen hebben. Die jij waarschijnlijk niet wil kennen, maar alleen er overheen schreeuwen met de vingers in de oren.

#11 Elmer

Die beweegredenen interesseren me net zoveel als de mening van ene Joop op Sargasso.

#12 tigger

@1:
Het weglopen van bijna de hele linkse achterban van de PvdA in de peilingen, zou je toch een idee moeten geven van hoe weinig links die partij nog is…

#13 Joop

@11.

O jij weet het bij voorbaat al beter. Een schrijnend gebrek aan politiek inzicht. Waarom zou je op een partij stemmen die nooit in een kabinet komt, dus geen enkele invloed zal hebben op het beleid? Alleen schoppen en verongelijkt over anderen doen.

Voor een keer ben ik het eens met Buma Tegen het cynisme. Al je energie stoppen in cynisch gedrag en overal tegen zijn. Krijgen we geen betere wereld van.

#14 Elmer

@13: jij blijft liever stemmen op een partij die keer op keer het tegenovergestelde doet dan wat ze zeggen en/of beloven. Over een schrijnend gebrek aan politiek inzicht gesproken…

Daarnaast vind ik het knap dat jij uit mijn opmerking haalt dat ik ‘overal tegen ben’. Je weet nota bene niet eens op welke partij ik stem. Vooruit, een hint: het is niet de PvdA inderdaad. Sterk staaltje vooringenomenheid.

#15 Dehnus

@1: Je vind jezelf, en je draadjes, wel belangrijk hè? Kan je geen politieke partij beginnen?

#16 Dehnus

@11: Wees eens lief of ga terug naar Breitbart.

#17 Joop

@14.

Een hoop jij-bakken.

Tegen de PvdA, lijkt me dan niet voor. Compromissen sluiten ze in de politiek, zeker als je in een regering komt. Daar doelde ik op. Kijk naar SP in Amsterdams college, kijk naar PVV die gelijk de 65-jaar AOW liet schieten bij hun gedoogkabinet.

De tweede kolom was meer algemeen, maar dat je je aangesproken voelt of dat je je eraan ergert vind ik wel leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*