Arrestatie oligarch leidt tot onrust in Russische zakenwereld

De Volkskrant:

Vladimir Jevtoesjenkov, een van de rijkste zakenlieden van Rusland, is onder huisarrest geplaatst en aangeklaagd voor witwassen. Russische zakenlieden hebben geschrokken gereageerd op de arrestatie en trekken een vergelijking met de arrestatie van de vroegere olietycoon Michail Chodorkovski. […]

Sistema, waaronder ook de mobiele- telefoonaanbieder MTS valt, spreekt de beschuldigingen tegen. Ook het hoofd van de Russische ondernemersbond RSPP, Aleksandr Sjochin, plaatste vraagtekens bij de beschuldigingen tegen Jevtoesjenkov en trekt een vergelijking met de campagne tegen de vroegere olietycoon Michail Chodorkovski.

Open waanlink

 1. 2

  Ik ben benieuwd hoe lang de RSPP nog zal bestaan. Er zal vast binnenkort een rechter op het idee komen dat het een criminele organisatie is, of dat de bond donaties uit het buitenland krijgt (hetgeen in Rusland ongeveer hetzelfde betekent).

 2. 6

  volgensmij is het zwarte gat het analiserend vermogen van deze journalist, krijgt vast geld van het westers anglo zionist systeem om deze onzin te schrijven.

  Die mag op een tegel.

  Naast die over pot en ketel onder andere.

 3. 7

  @6: Vroeger gingen ze nog zonder tegel tegen de muur.

  Het hele systeem van maffiabaas Putin is zo corrupt als de pest zodat hij rijke critici met een proces uit de weg kan ruimen, minder grote namen krijgen gewoon de kogel.

  ondertussen worden op de Krim de Tartaren steeds meer vervolgd.

  http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2014/09/russia-and-tatars

  http://www.interpretermag.com/ukraine-liveblog-day-212-donetsk-airport-under-attack-again/#4281

  Het Euro parlement roept op tot echte sancties:

  http://en.ria.ru/business/20140918/193052405/European-Parliament-Calls-For-Excluding-Russia-From-SWIFT-System.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren