Armeluisingang

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Na New York, is de zogenaamde poor door nu ook opgedoken in Londen:

In Londense appartementencomplexen is nu een nieuwe versie van de bediendeningang opgedoken: de Poor Door, een speciale buitendeur voor sociale huurders.

Want met dat klootjesvolk komt de moderne adel natuurlijk liever niet in aanraking.

h/t Olav

Open artikel

Reacties (13)

#1 Dehnus

Grijpt de regering eens in en beschermt dit soort tuig en project ontwikkelaars van zichzelf en hun bubbel, gaan ze nog bezig om het te misbruiken en mensen klote te laten voelen.

Vooral doorgaan met alleen maar voor de Babyboomer die zijn huis goed kon verkopen en de rijken te bouwen. Want de generatie na die Babyboomer en “armen” kunnen die appartementen niet meer betalen en betalen zich scheel aan bestaande huur en koop prijzen die ze eigenlijk al niet meer kunnen opbrengen.

Maar door gecreëerde schaarste in het lager segment, expres gecreëerd om zo de iets rijkere die tevreden was met zijn sociale woningbouw huisje ook de koopmarkt op te jagen, worden die huur prijzen van die woningen ook opgedreven. Als straks niemand die dure panden van de “nieuwbouw” meer kan betalen, dan mag jan met de pet en de generatie na de Babyboomer die zijn huis goed kon verkopen, natuurlijk de brokken opruimen.

Man wat een egoïstisch kutvolk is het toch ook.

Als iemand die meer dan modaal verdiend in een sociale woningbouw huis wil zitten dan is dat alleen maar een compliment dat je er meer moet bouwen. Niet dat je ze er uit moet jagen en ze af moet breken!

#2 Christian Jongeneel

Het echte probleem is anders, vindt columnist Dave Hill van de Guardian.

#3 Amateur Commenter

Poor doors, mooie click bait.

#4 Thalmann

Wat een heisa om niks. Wat is er zo erg aan dat mensen die gebruik maken van sociale huurwoningen geen portier en rode loper krijgen?

#5 Dehnus

@4: Nee het gaat erom dat je twee ingangen maakt terwijl je het gewoon met 1 kunt doen. Als je dan meer wilt, zoals garages en een tuintje binnen, dan kan je die toch apart maandelijks huren? Dat hoeft toch niet met twee ingangen?

Maar goed laat wel weer zien hoever de arbeider in Nederland is neergeslagen. Net als in de VS:”Maar ook ik kan eens zo rijk zijn!”.

#6 Thalmann

En dan? Is het een verschrikking om geen portier te hebben omdat de buurman er wel een heeft? Er wordt apart betaald voor de luxe’s in het apartementencomplex, de sociale huurwoningen zitten erbij omdat dat verplicht is.

Een slechte regeling, blijkt dus.

#7 Gladiool

@1: Ach die Babyboomers toch, die hebben het maar slecht voorgehad met hun nakomelingen. Eigenlijk hadden ze hun kroost meteen moeten verzuipen, de egoïsten!

#8 penderie

typisch gevalletje boos-om-symptomen-stil-over-de-kwaal.

#9 Stronkel

@7: de sociale huurwoningen zitten erbij omdat dat verplicht is.

Nee, de eigenaar van het pand krijgt een vette subsidie om sociale woningen in zijn pand te hebben. Ze willen het dus eigenlijk liever niet, maar ja, dat publieke geld is zo verslavend. Niks verplichting.

#10 Dehnus

@7: Ik heb het over de Babyboomers die hun huis goed verkocht hebben. Ook onder de Babyboomers zijn er genoeg die dat niet hebben, of gewoon een huurhuis hadden. Dezen hebben hier net zo goed last van.

De vastgoed bubbel word gewoon weer opgepompt door dezelfde zakken pattat als daarvoor en we doen er NIKS tegen. We lopen zo weer in de zelfde val als daarvoor. Ik weet de gemiddelde VVD Nederlander wil dat niet horen, maar toch is het zo. JULLIE HUIZEN ZIJN HET NIET WAARD! Ze worden kunstmatig hoog gehouden door sociale huurwoningen af te breken of duurder te maken door ze in de private sector te gooien.

Hierdoor krijg je gecreëerde schaarste wat ervoor zorgt dat mensen soms jaren op een woning moeten wachten. Deze mensen geven dan, met proefballonnetjes van de VVD en haar Zusterpartij de PVV, de schuld aan de EU en de Immigrant… maar dat is maar een bliksemafleider. De werkelijke reden is gewoon dat mensen de huizen uitgejaagd moeten worden en de private markt op om zo de prijzen maar te blijven drijven. Ze moeten boven hun gewicht boksen en dat houdt niemand lang vol.

#11 Henk van S tot S

@1:
Ja hoor, alle babyboomers hebben een portier en een butler!
Wat een populistisch “geen stijl gezever”!
Het verschil tussen arm en rijk is echt niet ontstaan door mensen die vlak na de 2e wereldoorlog zijn geboren.
Een beter gesitueerde had al jaren eerder een huis met personeelsingang.
De huisjes van de fabrieksarbeiders enz. wel eens goed bekeken.
Het verschil tussen arm en rijk, of men dit nu leuk vindt of niet, bestaat al eeuwen en zal pas eindigen als men de wereld naar de ballen heeft geholpen.

Voor het geval je wat meer te makken hebt, breng eens wat geld naar de voedselbank i.p.v. bijvoorbeeld Van Lanschot Bankiers ;-)

#12 sander_1583

ja geld naar de voedselbank. dat is dezelfde slimme zet als de oude manier van ontwikkelingssamenwerking. (geef ze geen vis maar een hengel. jeweettog…)

#13 Thalmann

@10
Mensen die sociale huurwoningen uitgejaagd worden? Complete onzin, talloze straten worden geterroriseerd door tuig dat hun sociale huurwoning niet uit te krijgen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*