1. 1

  Het antwoord van de veerkracht die een hogere biodiversiteit een ecosysteem geeft zich ik er niet zo snel tussen staan.

  Hoe minder genetische varianten hoe kwetsbaarder een ecosysteem (en de landbouw) is voor ziektes. Denk aan aardappelziekten, de banaan die door één schimmel wordt ausradiert.

 2. 2

  Non-discussie voor mensen die het kunnen veroorloven. Er hoeft maar één soort uit te sterven om alles op te lossen: de mens. Maar dat gaat voorlopig toch niet gebeuren. En dus zullen er soorten uitsterven.

 3. 3

  Ook zonder bemoeienis van de mens sterven er soorten uit. Als je dat als een probleem ziet (Bas Haring vindt dat dus niet perse een probleem, zolang het maar niet teveel soorten zijn) dan is het uitsterven van de mens dus niet de oplossing.

 4. 4

  Volgens mij is het primair dan ook een menselijk probleem en geen natuurlijke. Dus met het uitsterven van de mensheid verlies je ook meteen de probleemstelling.

 5. 6

  We hebben zoveel kennis en macht dat we invloed hebben op de natuur. Haring laat vaak goed zien hoe infantiel de mens rolt. Zet het wel vaker op scherp om dan een beetje te kijken hoe shit valt en alles. Vind ik wel okee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren