1. 2

  Hmm… iets zegt me dat het “verzonnen” is zodat hij makkelijker naar het grote lobby geld van Israël kan overswitchen.

  Wie ze haten maakt niet uit, als het maar geld oplevert voor dit soort types.

 2. 3

  Er is een zekere mate van verdeeldheid, onder de extreemrechtse partijen (internationaal). Een groot aantal van hen, willen niets met “die onreine Joden” (lees: niet Arisch) te maken hebben, waarbij een ander deel hen juist wil gebruiken als zgn. ‘usefull idiots’. Daarbij opmerkende dat, een klein aantal van deze extremisten enigszins aan zichzelf begint te twijfelen, over waar ze zelf staan met hun rigide & extremistische opvattingen.

  Ongeveer de afgelopen tien jaar, is er (naar schatting) zo’n 40 miljoen Dollar van de ene (Joodse) hand naar de andere extremistische rechterhand gegaan. Waarvan een deel bij Wilders/ PVV is belandt.

  Zie o.a. http://www.americanprogress.org/issues/2011/08/islamophobia.html/ voor een pittige analyse over bovenstaande. Waarbij tevens de zgn. “Islam-critici” een beetje aandacht krijgen. De ‘speelballetjes’ die zich bijvoorbeeld online als pro-PVV’er trachten te profileren.

  Het is vaker voorgekomen, dat een rechtsextremist/ anti-semiet er later achter kwam dat hij/ zij een Joodse afkomst heeft, bijvoorbeeld omdat (groot)ouders dit hebben verzwegen. Sta je dan met je 14/ 88 Keltisch kruis tattoo.

 3. 4

  Doet me denken aan een spreekwoord dat ik tijdens mijn studie bedacht:

  “iedere Hitler heeft zijn grootmoeder”.

  Is maar al te vaak van toepassing.

 4. 5

  In het geval Jobbik is anti-semitisme toch echt belangrijk. In Hongarije wonen vrij veel Joden of mensen met Joodse voorouders. Jobbik zet zich daar stevig tegen af, het is één van de drie raisons d’être van de partij (de andere zijn zigeuners en irredentisme ivm. grote Hongaarse minderheden in de buurlanden). Bovendien zijn (vermeende) Joden oververtegenwoordigd in de partijen ter linkerzijde (met name de socialisten, die min of meer een erfenis zijn van de communisten van de tijden van het IJzeren Gordijn), die uiteraard de schuld krijgen van alles wat er mis is gegaan en zal gaan in Hongarije*.

  Overigens is, naast de inherente tegenstellingen tussen nationalisten van verschillende landen (irredentisme verdraagt zich internationaal niet zo goed) is antisemitisme (met sommige andere specifieke etnische antipathieën) wel één van de splijtzwammen die ervoor zorgt dat nationalisten in het EP zich bijzonder slecht organiseren.

  *Carlos verbeter me even, mocht er iets niet kloppen

 5. 7

  @2: Ik ken diverse gevallen van mensen die pas heel laat, soms heel recentelijk, achter hun eigen joodse achtergrond kwamen omdat hun ouders of grootouders zich na WO2, uit een gevoel van veiligheid, geheel afkeerden van jodendom. Als uiterste consequentie bekeerden ze zich vaak. Madeline Albright, de vroegere Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, is hier een bekend voorbeeld van.

 6. 8

  Je vraagt je toch af of iemand het nou als oneerlijk zal ervaren dat ‘ie zijn eigen partij en baan uitgebonjourd wordt, alleen maar door wie z’n grootouders waren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren