1. 1

  Ik ben wel een beetje benieuwd waarom de nadruk zo op bitcoins gelegd wordt, net alsof de betaalmethode de doorslag heeft gegeven in het succes van deze transactie.

 2. 2

  @1: Ik veronderstel dat dit de nadruk krijgt in de berichtgeving omdat het gepeupel moet worden warm gemaakt voor maatregelen tegen dit betaalmiddel.

  Een beetje zoals in gereformeerde kringen ook altijd wordt geageerd tegen het internet. Want dat leidt maar tot zedelijk verval en zo.

 3. 5

  Zoveel moeite om anonimiteit te hebben en dan gaat die verzender gewoon onder eigen naam verzenden. Die snapt toch ook wel dat hij niet zo maar zo’n wapen naar NL kan sturen. Verpakt in een CD-speler notabene. Al die moeite en dan je naam er op zetten. Dat vind ik dan weer niet zo handig. Verdacht, zie #2. Is dit geen broodje aap verhaal?

 4. 6

  @1:

  Het kan best de doorslag hebben gegeven: zowel de koper als verkoper zijn moeilijk te achterhalen bij bitcoin transacties dus het is misschien geen toeval dat het wapen voor bitcoins werd aangeboden.

 5. 7

  De anonimiteit is hier natuurlijk wel een issue. Door het gebruik van bitcoins wordt het wel makkelijker om zoiets aan te schaffen zonder dat te achterhalen is wie je bent.

 6. 12

  @11: Je hebt waarschijnlijk weinig ervaring met de werking van de zwarte markt. Je zou eens moeten weten hoeveel geld je kunt verdienen uitsluitend door een vertrouwenspositie te bekleden. Dat stel je -omgekeerd- echt niet zomaar in de waagschaal.

  Het is niet voor niets dat die markt gemakkelijk kan concurreren met de banken; ze werkt sneller en soepeler.

 7. 13

  Goed en *waar* liet de politie het wapen bezorgen? En hoe groot is de pakkans onderweg? Als het 25% is dan zal geen crimineel dat doen, tenzij ze er een katvanger tussen hangen.

  Een mooie N=1 van de politie, dus totaal nietszeggend.

 8. 15

  Nou de plietsie kan maar beter oppassen, ik heb hier een AK-47 geladen met spijt van de ontwerper én scherpe BitCoins… o wee als ze me willen pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren