Amsterdam regelt pgb zelf wel

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (8)

#1 Anoniem

En de rijken in Wassenaar en Bloemendaal lachen in hun vuistje.

#1.1 Tjerk - Reactie op #1

Het is natuurlijk makkelijk om sinterklaas te spelen als je het geld kan gebruiken van inwoners die niet in je eigen stad wonen. En zo krijg je een survival of the fittest tussen steden om toch maar zoveel mogelijk die rijksoverheid leeg te zuigen.

#1.2 Anoniem - Reactie op #1.1

Daarom moet de rijksoverheid dat ook doen, niet de gemeentes, de rijksoverheid kan dan Sinterklaas spelen met het geld van de mensen die in het eigen land wonen. Deze trend, waarbij de gemeentes voor steeds meer dingen zelf moet betalen plaatst de lasten van de allerarmsten op de schouders van de andere armen – terwijl de allerrijksten er makkelijk mee wegkomen – die wonen namelijk in hun eigen belastingvrije enclaves.

#1.3 Tjerk - Reactie op #1.2

Want die rijksoverheid is zo efficient? Waarom zou het zo’n ambtenaar bij de rijksoverheid interesseren wat er in de rest van het land gebeurt?

#1.4 JSK - Reactie op #1.3

Het gaat over herverdeling en solidariteit. Een akelig bij-product van de fiscale decentralisatie is dat gemeentes het steeds moeilijker maken voor de lage inkomens om zich er te vestigen.

#1.5 Tjerk - Reactie op #1.4

Dat lijkt me voor een stad als Rotterdam anders geen slechte zaak, die kunnen daar wel wat gentrificatie gebruiken.

#2 Frank

Tja, daarmee wordt het PGB wiel door elke gemeente opnieuw uitgevonden. Dat is de NEO (Nieuwe Efficiënte Overheid). van NEOliberaal.

#3 Spam

Die kan zijn Tweede Kamerzetel voorlopig vergeten. Of hij wil ook naar D66.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*