Amerikanen geloven steeds meer in een ratjetoe van onzin

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Amerikanen geloven steeds meer in een ratjetoe van onzin

“Cue the harps, and the sitars, and the tablas, and the whale music.”

0

Reacties (11)

#1 Jan Jaap

Nou, als ik de onzin hoor die sommige mensen in mijn omgeving uitkramen, dan gebeurd dat hier net zo hard.

Kan ook aan mijn omgeving liggen, maar toch…

#2 zmooc

Brawndo. It’s got electrolites!

#3 Rob

Dit heb je ook in NL. Mensen shoppen bij diverse religies en beoordelen zelf wat ze geloofwaardig vinden. Mensen geloven vaak in ‘iets’. Neeehh natuurlijk geloof niet in die man met de baard, wordt er dan gezegd. Maar reincarnatie? Ja joh, volgend leven word ik graag een vogel :) Geesten? Natuurlijk bestaan die. Spoken? Nee dat niet. De Hel? Nee die bestaat niet. De hemel? Dat klinkt al heel wat beter.

Het consumentenimperatief dicteert het nieuwe geloof. Het is uitverkoop en je hebt geen binnenhuisarchitect nodig voor een volledig geloof. Dat kan je geheel naar eigen inzicht ontwerpen.

Het nieuwe geloof is specifiek op de consument toegesneden.

#4 Guido

@3: Geloof 2.0?

#5 BartB

De onuitgesproken suggestie is hier dat een ‘ratjetoe’ aan spirituele onzin op één of andere manier slechter is dan een homogeen blok aan spirituele onzin, zoals dat vroeger gebruikelijk was. Waarom zou dat slechter zijn?

#6 Teun

@4 Nee: het ietsisme.

#7 wout

Laatst was ik ook al getuige van een Joods-Katholieke bruiloft. Er werd een glas vertrapt voor het altaar van onze lieve Heer!!! Zou me niks verbazen als die ss-antipaus komend pasen met reiki chakra’s gaat alignen voor de st Pieter. Die Maya’s, heidenen als het waren, gaan nog gelijk krijgen met hun 2012.

#8 Martijn

@5: Met deïsme of pantheïsme heb ik inderdaad weinig tot geen problemen, terwijl ik met wichelroedelopers en vaccinaluhoedjes heel veel problemen heb. Ook mensen die zeggen ergens in te geloven, daar een heleboel consequenties aan verbinden, maar zelf de basisbeginselen van dat geloof niet beheersen (‘christenen’ die geloven dat Jezus gezondigd heeft) zijn om de een of andere reden ook irritanter dan steile SGPers die de hele bijbel van buiten kennen.

#9 wout

@8
Ook mensen die zeggen ergens in te geloven, daar een heleboel consequenties aan verbinden, maar zelf de basisbeginselen van dat geloof niet beheersen …

Je hebt iets tegen katholieken?

#10 Martijn

@9: Eigenlijk ben ik wel ergens een soort zwartekousenprotestant die toevallig niet in god gelooft, ja. ;-)

#11 Bismarck

@8: “irritanter dan steile SGPers die de hele bijbel van buiten kennen.”

Dan ben je denk ik de enige. Voor mij zijn dat juist de ergste. Kennen elk regeltje, overtreden elk regeltje en verzwijgen het ook nog. En wel altijd de vinger naar eenieder wijzen die ze kunnen betrappen op een overtreding. Katholieken komen hun eigen zonden tenminste nog opbiechten en vergeven de ander hun zonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*