Amerikaanse private gevangenissen klagen staten aan omdat ze niet vol zitten

Amerikaanse geprivatiseerde gevangenissen hebben in hun contract staan dat de staat verplicht is dat de gevangenis tot een bepaald niveau vol zit. Nu ook in de VS de criminaliteit afneemt, zijn er niet genoeg gevangenen meer. Dus klagen de gevangenissen de staten aan voor het niet nakomen van de verplichtingen.
Veel duidelijker voorbeeld tegen het privatiseren van gevangenissen kan je niet geven.

HT micowoco

Open waanlink

 1. 2

  Volkomen terecht. Zou ik ook doen als ik een private gevangenis heb. De overheid is onbetrouwbaar dat weet je toch. Het contract houd je je aan. Afspraak is afspraak.

  Trouwens wat is criminaliteit. In de VS is dat afgenomen? Of hebben ze wat zaken gelegaliseerd, waarvoor je eerst in de bak kwam. Geloof er niets van namelijk. De mens is van nature slecht.

 2. 6

  Het mooist is nog wel dat er complete dorpen afhankelijk zijn geworden van een private gevangenis. Hierdoor is de politie moedwillig naar je op zoek om het circus open te houden.

  Voor geinteresseerden, ik kan je de docu ‘The House I Live In’ aanraden: http://www.imdb.com/title/tt2125653/

 3. 7

  Ik neem aan dat het de gevangenissen gewoon om geld gaat, en dat ze kunnen worden afgekocht voor het bedrag dat ze anders voor een gevangene krijgen aan een arbeidskracht verdienen.

  Ik neem tenminste aan dat dit voor de overheid nog altijd goedkoper is dan te zorgen voor meer gevangenen.

 4. 8

  @7: Het wordt een ander verhaal als ze werkelijk op een aantal gevangen recht hebben, want dan kunnen ze een belachelijke prijs vragen omdat de staat anders op willekeurige vergrijpen een gevangenisstraf zetten moet.

  O wacht, veel staten zullen dat liever doen dan zich te laten chanteren…

 5. 9

  Misschien een idee om een gedeelte van onze langgestraften daar onder te brengen. Ik vermoed dat de exploitatiekosten in Nederland hoger zijn.

 6. 12

  Vroeger had je nog werkhuizen voor werkloze mensen. Die mensen hebben economische waarde en kunnen zo de gevangenis in gestopt worden. Volgens mij doen ze dat als bij drugsgebruik waar vooral de werkloze zwarte Amerikanen het slachtoffer van zijn. Maar die aanvoer is kennelijk wat minder geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren